20 Μαΐου 2015: Ημέρα Εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης – 2ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης. (ΓΕΣ)

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 εορτάζεται η επέτειος της ιστορικής μάχης της Κρήτης, στην οποία πολέμησαν οι εκεί Συμμαχικές Δυνάμεις με την ενεργή συμμετοχή του Κρητικού πληθυσμού, εναντίον μιας άρτια εξοπλισμένης Γερμανικής δύναμης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με την ευκαιρία του εορτασμού της 74ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, διοργανώνει από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, επετειακή πορεία με την επωνυμία «2º Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης».

Στην επετειακή πορεία μπορεί να συμμετέχει το Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και θα φέρει στολή παραλλαγής με πλήρη φόρτο μάχης (σακίδιο, όπλο, εξάρτηση, κράνος).

Ως σημείο αφετηρίας έχει οριστεί το Μνημείο Μάχης ΚΟΨΑ στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και κατόπιν διελεύσεως από διάφορα Μνημεία της Κρήτης, οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν στο Α/Δ του Μάλεμε, όπου και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση τους.

Για την πρόσβαση σας, στο αφιέρωμα στη Μάχη της Κρήτης, πατήστε εδώ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: