Το ρωσικό αερομεταφερόμενο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), Rakushka. (© Alexander Alpatkin/TASS)

Η μαζική παραγωγή των νέων ρωσικών αερομεταφερόμενων οχημάτων μάχης BMD-4M και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Rakushka θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, είπε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την Τετάρτη ο Αρχηγός των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Βλαντιμίρ Σαμάνωφ.

«Δέκα οχήματα BMD-4M και 10 ΤΟΜΠ Rakushka έχουν ολοκληρώσει τις κρατικές δοκιμές, και τώρα η διαδικασία για την έναρξη της μαζικής παραγωγής από την 1η Ιονίου πλησιάζει στην ολοκλήρωσης της,» δήλωσε ο Σαμάνωφ στο κέντρο εκπαίδευσης Σελτσι.

Ερωτηθείς που θα παραδοθούν πρώτα τα νέα οχήματα, κατονόμασε την εκπαιδευτική βάση της Σχολής Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Ριαζάν, και στην συνέχεια την σχολή του 137ου συντάγματος: Αυτό το έτος, ο στρατός σχεδιάζει να «αποκτήσει από την βιομηχανία ένα τάγμα αποτελούμενο με περισσότερα από 30 οχήματα μάχης BMD-4M,» δήλωσε ο Ρώσος Αρχηγός.

Σύμφωνα με παλιότερες αναφορές, στο πλαίσιο της σύμβασης του 2014, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα παραλάβει περισσότερα από 250 οχήματα BMD-4M και ΤΟΜΠ Rakushka εντός τριών ετών. Φέτος, ιδίως, οι Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν συνολικά 62 οχήματα μάχης και 22 ΤΟΜΠ.

Το ερπυστριοφόρο όχημα BMD-4M Sadovnitsa είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του BMD- με νέο σκάφος, κινητήρα και άλλα συστήματα. Είναι εξοπλισμένο με το συγκρότημα μάχης Bakhcha-U, αποτελούμενο από πυροβόλα διαμετρήματος 100 και 30 χιλιοστών και ένα πολυβόλο των 7,62 χιλ.

Το όχημα Rakushka κατασκευάστηκε επίσης έχοντας ως βάση το BMD-4 και προορίζεται να αντικαταστήσει το όχημα BTR-D που είχε εισέλθει σε υπηρεσία στην δεκαετία του 1970. Ο κύριος οπλισμός του ΤΟΜΠ είναι ένα πολυβόλο.

Απόδοση απο το Tass.ru για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: