Το έμβλημα της Αμερικανικής Διοίκησης Στρατιωτικής Βοήθειας. (Wikimedia.org)

Ο Υποδιοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Στρατιωτικής Βοήθειας (US Army Security Assistance Command), Mr. Robert L. Moore, επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 18 και 19 Μαϊ 15, με σκοπό την εξέταση της πορείας, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των 2 χωρών.

Μεταξύ των άλλων συναντήσεων έγινε δεκτός και από τον Α/ΓΕΣ. Από την επίσκεψη επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για στενότερη συνεργασία και εκφράσθηκε η αμοιβαία ανησυχία για τις εξελίξεις και τις νέες απειλές που επηρεάζουν την ασφάλεια της νοτιανατολικής πλευράς της Ευρώπης.

Κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί ότι το ΓΕΣ εξετάζει κάθε δυνατότητα για απόκτηση μεταχειρισμένων υλικών από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, είτε δωρεάν είτε με χαμηλό κόστος.

(H US Army Security Assistance Command έχει έδρα την Alabama των ΗΠΑ και επιλαμβάνεται προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας ξένων στρατών, για την προώθηση της διεθνούς ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων Foreign Military Sales – FMS σε όλα τα στάδια αναπτύξεώς τους).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: