Βουλγάρικο MiG-29 τροχοδρομεί πίσω στο υπόστεγο του. (wikimedia.org)

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ αποκάλυψε πως η χώρα του πρόκειται να ανακοινώσει την προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με αναφορές βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης την 21η Μάιου, ο Νέντσεφ δήλωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας πως η προμήθεια προορίζεται να αντικαταστήσει αριθμό αεροσκαφών. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές κατά πόσο αυτή η αντικατάσταση θα περιορίζεται στα πέντε μαχητικά αεροσκάφη MiG-21 «Fishbed» του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας ή θα περιλαμβάνει επίσης και τα 12 αεροσκάφη MiG-29 «Fulcrum-A».

Τα προηγούμενα προγράμματα εκσυγχρονισμού μαχητικών είχαν επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό του στόλου των MiG-29 και στην προμήθεια μεταχειρισμένων F-16 Fighting Falcon για την αντικατάσταση του στόλου των MiG-21. Επί του παρόντος, η Βουλγαρία χρησιμοποιεί το MiG-29 για αποστολές εναέριας αστυνόμευσης, όμως φέρεται να έχει αποσύρει το MiG-21 από αυτές τις αποστολές.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Νέντσεφ είπε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο εκσυγχρονισμός του στόλου των MiG-29 έχει γίνει μια προτεραιότητα, με την αντικατάσταση των κινητήρων του αεροσκάφους να απαιτείται για την παράταση της επιχειρησιακής ζωής των αεροσκαφών πέραν από το 2016.

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχος Ρούμεν Ραντεφ πρόσθεσε ότι η πολεμική αεροπορία επιδιώκει ο εκσυγχρονισμός των κινητήρων να γίνει από τον κατασκευαστή των κινητήρων στη Ρωσία.

Απόδοση από το IHS Janes 360 για την Προέλαση.

5 Σχόλια

 1. Dimitris Nikolau

  ще чакате още за дърго време до да идите такова нещо

  Απάντηση
 2. Dimitris Nikolau

  it will take a very long time to implement something like that
  καλυτερα ετσι;το εγραψα στην μητρικη τους γλωσσα

  Απάντηση
  • Dimitris Nikolau

   η παρατηρηση απευθυνετο σε καποιν βουλγαρο (πιθανως ) αναγνωστη,αν υπαρξει τετοιος

   Απάντηση

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: