Βελτιωμένη συλλογή Α’ βοηθειών (IFAK – Improved First Aid Kit).

Το 2005 ο Αμερικάνικος Στρατός, ξεκίνησε να χορηγεί στο προσωπικό του, τη βελτιωμένη συλλογή Α’ βοηθειών (IFAK – Improved First Aid Kit).

Σκοπός αυτής της χορήγησης ήταν να αυξήσει τις πιθανότητες καλύτερης παροχής Α’ βοηθειών για πολεμικά τραύματα, είτε μέσω της χρήσης απο τον ίδιο το στρατιώτη (αν η φύση των τραυμάτων το επέτρεπε) είτε μέσω των συναδέλφων του. Φυσικά μια καλοδεχούμενη »παρενέργεια» ήταν το γεγονός πως ο νοσοκόμος μάχης, δεν θα χρειαζόταν να μεταφέρει μεγάλο όγκο αναλώσιμων υλικών (επιδέσμους, γάζες, τουρνικέ κλπ).

Η χορηγούμενη συλλογή, βασιζόταν στην έξυπνη τροποποίηση μιας υπάρχουσας θήκης για πυρομαχικά πολυβόλου. Διέθετε μια εσωτερική »πλατφόρμα» όπου με τη χρήση ελαστικών ιμάντων μπορούσε να αναρτηθεί το απαιτούμενο υλικό.

Η IFAK, σε αυτή τη μορφή, μπορεί να μεταφέρει τα βασικά υλικά για την αντιμετώπιση δύο κρίσιμων παραγόντων που οδηγούν στο θάνατο απο πολεμικά τραύματα: της ακατάσχετης αιμορραγίας και της ανεπαρκούς αναπνοής λόγω τραυματισμών στις αναπνευστικές οδούς.

______________________________________________________________

Αν είσαι πραγματικός λάτρης του ατομικού εξοπλισμού αλλά και οτιδήποτε αφορά ιματισμό, εξαρτύσεις, υλικά μάχης και διαβίωσης, και φυσικά οπλισμό.
Τότε είσαι στο σωστό σημείο, βρήκες στο Facebook την ομάδα «ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ! ΑΡΜ!» την ομάδα που σε εκφράζει απόλυτα, για να συμμετέχεις κάνε κλικ εδώ!

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: