Φωτογραφία αρχείου απο την πολυεθνική Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων «BRILLIANT LEDGER» που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 14 Οκτωβρίου 2011 στο NDC-GR. (ΓΕΣ)

Από την Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, διεξήχθη  η εθνική διακλαδική  Άσκηση, μεγάλης κλίμακας, άνευ στρατευμάτων, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-2015».

Η άσκηση διευθύνθηκε από το ΓΕΕΘΑ, με ευρεία συμμετοχή του Στρατιωτικού Τομέα και πολιτικών φορέων, διεξήχθη σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο (χερσαίο-θαλάσσιο-εναέριο) και εφαρμόσθηκαν και αξιολογήθηκαν το Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου Επιχειρήσεων (ΣΔΕΕ), το Σύστημα Χειρισμού Κρίσεων (ΣΧΚ), το Εθνικό Σύστημα Συναγερμού (ΕΘΣΥΣΥ) και οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής (ΕΚΕ).

Ταυτόγχρονα με την άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-2015», μετά από πολλά χρόνια, διεξήχθη και η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΟΛΥΜΠΟΣ 2015» από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στο πλαίσιο του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων Ελλάδος-Κύπρου.

Ο γενικός σκοπός της άσκησης «ΟΛΥΜΠΟΣ 2015», η οποία διεξήχθη και με ανταλλαγή ομάδων Συνδέσμων μεταξύ ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ, ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στις διαδικασίες χειρισμού κρίσεων και λήψης αποφάσεων και στη λειτουργία των επιτελείων, σε όλες τις φάσεις, πριν και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καθώς και η εξέταση του επικαιροποιημένου και αναθεωρημένου Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, το οποίο συντονίζει τις ενέργειες των Οργάνων Χειρισμού Κρίσεων και θωρακίζει την αμυντική συνεργασία, προβλέποντας στην ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και ενεργειών αντιμετώπισης κρίσεων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: