Βολή τυφεκίου από τα 200µ (γονυπετώς). (ΓΕΣ)

Από 16 έως 18 Ιουνίου 2015, η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) πραγματοποίησε επιχειρησιακή εκπαίδευση για τους Υποψηφίους Εφέδρους Αξιωματικούς (ΥΕΑ) της 2015 Γ’ ΕΣΣΟ.

Η εκπαίδευση διεξήχθη σε τρεις φάσεις ως ακολούθως:

– 1η ΦΑΣΗ (16 Ιουνίου 15): Βολή ημέρας τυφεκίου από τα 200µ, επίδειξη οµάδας Πεζικού (συγκρότηση – αποστολές – οπλισµός – πυρομαχικά), νυχτερινή βολή τυφεκίου µε χρήση νυχτερινής διόπτρας.
– 2η ΦΑΣΗ (17 Ιουνίου 15): Πορεία 8 χλµ µε πλήρη φόρτο µάχης, βολή τυφεκίου από τα 200µ (γονυπετώς), βολή οπλοπολυβόλου από τα 200µ.
– 3η ΦΑΣΗ (18 Ιουνίου 15): Βολή τυφεκίου µέσα από ΤΟΜΠ ή όχηµα µάχης, ρίψη εκπαιδευτικής χειροβοµβίδας, βολή πολυβόλου (από τρίποδα).

Βασική επιδίωξη της εν λόγω εκπαίδευσης αποτέλεσε η εξοικείωση των νεοτοποθετηµένων ΥΕΑ της 2015 Γ’ ΕΣΣΟ µε την έννοια της οµάδος Πεζικού, τη χρήση του οπλισµού και των µέσων αυτής, καθώς και την βελτίωση της ικανότητας του προσωπικού για την διεξαγωγή βολών ηµέρα και νύχτα.

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση ΥΕΑ της ΣΕΑΠ. (ΓΕΣ)

13 Σχόλια

 1. Ευστάθιος Παλαιολόγος

  Δηλαδή όλοι στον αριστερά(στην φωτογραφία) στίχο είναι αριστερόχειρες..;

  Απάντηση
  • Δούκας Γαϊτατζής

   Πολλές φορές οι υπερβολές δεν είναι καλές, φαντάζομαι πως για χάριν της ομοιομορφίας, ή του σκεπτικού να μην πυροβολήσει ο ένας τον άλλον, διέταξαν τους ΥΕΑ να κρατούν τα όπλα με αυτόν τον τρόπο και είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να χρησιμοποιούν το «αδύναμο» χέρι ως το «δυνατό».
   Εδω ειναι που ο Προβοκάτορας πρέπει να επέμβει και να επαναλάβει, πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται πρέπει να είναι υποκείμενο σχολαστικού ελέγχου γιατί δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και αυτο είναι άδικο για τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές.

   Απάντηση
   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Το σκεπτικό είναι ότι ταχα και καλά σε περίπτωση επαφής δεν θα ταραχθούν και να πυροβολήσουν ο ένας στίχος τον άλλο.
    Μάλλον αναγκάζοντας κάποιον να κουβαλά το όπλο του με τρόπο που είναι αντίθετος με αυτό που είναι φύση για το σώμα του αυξάνει τις πιθανότητες να κάνει λάθος σε κατάσταση πανικού

   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    δεν πεινάνε,δεν διψάνε,δεν έχουν γνώμη μόνο αναφέρουν εκτέλεση δτγης……και έπειτα λοιδορούνται από όλους….

   • Δούκας Γαϊτατζής

    Ναι απ’οσο θυμάμαι από την θητεία μου οι ΔΕΑ ήταν οι αφανείς ήρωες, δουλεύανε σε όλα τα πόστα, απο διοικητής λόχου έως …θαλαμοφύλακας.
    Τα τελευταία χρόνια, με θλίψη διαπιστώνω πως ο θεσμός των ΔΕΑ έχει χάσει την αίγλη και το επίπεδο του. Ισως να έχει ξεπεραστεί λόγω επαγγελματικού στρατού, ίσως το εννεάμηνο να ήταν η χαριστική βολή.

   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    Πάντως ίσως να έχει αξία, ίσως και όχι, να δούμε ποιοι τοποθετούνται διοικητές της ΣΕΑΠ….για να κατανοήσουμε τι πρεσβεύει ή καλύτερα τι θα ήθελε η διεύθυνση πζ να πρεσβεύει

   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    αγαπητέ προβοκάτωρ και το 1922 (ο ουλαμός) δεν ήταν και το 1940 δεν ήταν και το 1974 ο τσακμηράνης δεν ήταν .Για το 40 δε ΔΕΝ σε παραπέμπω(που είμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις απλά προβοκάρεις) σε στρατόκα….λους στρατιωτικούς-πολιτικούς αλλά στον ελύτη και στον τερζάκη που γλαφυρά ανέφεραν την προσφορά τους.Σίγουρα ο θεσμός αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα αλλά είτε είναι είτε δεν είναι για κάποιους ‘η καο για την πλειοψηφία ακόμη ,από τον ουλαμό μέχρι τις δριες ή και λόχους καμιά φορά του 40 αλλά και σήμερα πολλοί εξ αυτών, σίγουρα οχι όλοι, γνωρίζουν την παράδοση που φέρουν οι ασπροκόκκινες επωμίδες τους….και κάποιοι εξ αυτών παρά τα πτυχία πανεπιστήμια μεταπτυχιακά κέρατα που ίσως έχουν , θα θεωρούν την ΣΕΑΠ εν προκειμένω ως το προσφιλέστερο σχολείο που πήγαν, παρά τις δυσκολίες και το θέατρο του παραλόγου που πιθανόν να συνάντησαν εκεί και ώ ναι οι ίδιοι (αλλά και οι κάποιοι έστω στρτιωτες που είχαν στις δριες που τοποθετήθηκαν) θα θεωρούν τους εαυτούς τους ως κατώτερους αξιωματικούς..

   • Προβοκάτωρ

    Σημασία έχει η πραγματικότητα και όχι τα θεωρήματα. Δεν Είναι Αξιωματικός.
    Όλοι ίσα και όμοια..όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός..?

   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    ο λαός είναι πολλά, όμως όχι θυμόσοφος ούτε σοφός και γενικά έχει την ηγεσία, πολιτική και στρατιωτικη που του ταιριάζει για να μην πω και πολύ του είναι… .και αυτό δεν είναι θεώρημα αλλά δόγμα.
    τώρα απλά εύχομαι σε τυχόν επιστράτευση να πέσετε όλοι σε δριτες από σσε το καλύτερο ή,σμυ εμθ-εποπ αν τους κάνουν και όχι σε άτομα που Δεν Είναι Αξιωματικοί, για να επιδείξετε σε αυτούς τους επιστήμονες της στρατιωτικής τέχνης τις μαχητικές ικανοτητες που θα έχετε και να μην χαραμίζεστε με τους φαντάρους πολυτελείας.. .
    για τα ίσα και όμοια ο δεα γίνεται ανθγος αντε υπλγς ενώ οι άλλοι αντισυνταγματάρχες και βάλε.άρα ίσα και όμοια δύσκολο.Τώρα απο την μεριά των εμθ εποπ θα τους χαρακτήριζα απρεπώς αλλά επειδή γύρισα από εκκλησία απλά λέω οτι δεν κάνουν….

 2. Προβοκάτωρ

  @ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ
  Για τελευταία φορά αγαπητέ.
  Δεν Είναι Αξιωματικός και ούτε πρόκειται να γίνει.Μην μπερδεύετε την πραγματικότητα με τον U.S.Army, τους Εβραίους και εγώ δεν ξέρω τι.Με μια ρημαδοθητεία και 4 μήνες κάτι σαν σχολή, δεν γίνεσαι αξιωματικός και ας έχεις I.Q. πάνω από 160 και πτυχίο με άριστα από το Μ.Ι.Τ.
  Έχουμε κάποια άτομα για να καλύπτουμε τρύπες & αγγαρείες (που μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν διαφορετικά) και για να υπάρχει σύνδεση και ευρύτερη κοινωνική συνοχή των Εν.Δυν. με την κοινωνία.Δεν υπάρχει ανάγκη για να συμπληρωθούν οι θέσεις αυτές σε καιρό επιστράτευσης διότι καλύπτονται με άλλο τρόπο.
  Εφόσον όμως έχεις άποψη για τις ικανότητες των στελεχών όλων των βαθμίδων μετά από τη θητεία σου και καταλήγεις πως οι Δ.Ε.Α. (Δεν Είναι Αξιωματικός) über alles..πάω πάσο.

  Απάντηση
  • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

   @ Προβοκάτωρ ……Εφόσον όμως έχεις άποψη για τις ικανότητες των στελεχών όλων των βαθμίδων μετά από τη θητεία σου και καταλήγεις πως οι Δ.Ε.Α. (Δεν Είναι Αξιωματικός) über alles..πάω πάσο……
   Δεν είπα οτι οι δεα είναι πάνω από όλα και όλους ,ούτε οτι είναι τπτ τακτικές διάνυες και είναι καλύτεροι απο ΣΣΕ ή ΣΜΥ και ΚΥΡΙΩΣ δεν κρίνω(είναι απο τα πρώτα που σου μαθαίνουν σε αυτά τα κάτι σαν σχολή).Αποψη όμως έχω για στελέχη ομοιόβαθμα ή κατώτερα από τον ΔΕΑ λόγω της καθημερινής τριβής πάνω στα ίδια αντικείμενα για 9 συνεχόμενους μήνες στη μονάδα και τις συμβουλές υποδείξεις από τν λχγο μου μέχρι τον αρχιλοχία απο ΣΜΥ που είχε και μια 10ετια στη πλάτη του. τεσπα δεν είμαι ούτε τιμητής των δεα ούτε κανένας που διαφωνεί και κάνει τν έξυπνο μέσω νετ ούτε επιθυμώ να αραδιάσω (γνώσεις που δεν έχω) ή εμπειρίες. τουναντίον.Απλά λέω τν άποψη μου και απολαμβάνω τν αντίλογο.

   Απάντηση
   • Προβοκάτωρ

    Ασφαλώς και ζητούμενο είναι η άποψη (αν και ταυτόσημες έννοιες,θεωρώ πως η γνώμη προϋποθέτει εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση) αλλά καλό είναι όχι με απόλυτο τρόπο.Επίσης καλό είναι να δίδεται σημασία σε ορισμένα κρίσιμα σημεία κάποιων σχολίων διότι είναι εύκολο να εξάγεται ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: