Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Behorden Spiegel αναφέρει ότι χάκερ «επιτέθηκαν» σε γερμανικούς πυραύλους Πάτριοτ. (Bundeswehr-Flickr)

Εκτιμάται ότι στόχος των επιτιθέμενων χάκερ ήταν είτε να αποκτήσουν τον έλεγχο του πυραυλικού συστήματος, είτε η υποκλοπή πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία του
Συστοιχία γερμανικών πυραύλων Πάτριοτ εγκατεστημένη στην Τουρκία δέχτηκε εντολές από χάκερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Τα εν λόγω γερμανικά αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα είναι ανεπτυγμένα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής αποστολής.

Όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Behorden Spiegel, η συστοιχία των Πάτριοτ δέχτηκε αδιευκρίνιστες εντολές, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρο από που προήλθαν. Ο συντάκτης του κειμένου υποθέτει ότι δύο είναι τα σημεία του πυραυλικού συστήματος που θα μπορούσαν να έχουν εκτεθεί στην επίθεση των χάκερ.

Το ένα βρίσκεται στο σύστημα στόχευσης (Sensor-Shooter-Interoperability) και σχετίζεται με την διαχείριση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του εκτοξευτήρα και του κέντρου ελέγχου. Το άλλο είναι ένας μικροεπεξεργαστής στο σύστημα κατεύθυνσης των πυραύλων.

Εκτιμάται ότι στόχος των επιτιθέμενων χάκερ ήταν είτε να αποκτήσουν τον έλεγχο του πυραυλικού συστήματος, είτε η υποκλοπή πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία του.

protothema.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: