Αρμα μάχης Abrams M1A2 των ΗΠΑ κινείται μαζί με ΤΟΜΠ M133 του Στρατού της Λιθουανίας κατά τη διάρκεια της άσκησης Saber Strike 2015. (U.S. Army Europe Images)

Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) επεξεργάζεται σχεδία για την μεταστάθμευση μίας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας και άλλου βαρύ εξοπλισμού στην Γερμανία, στο πλαίσιο της διευρυνόμενης προσπάθειας να ενισχύσουν την ικανότητας άμεσης αντίδρασης στην περιοχή.

Επιπλέον, ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες «περιφερειακά προσανατολισμένες» δυνάμεις στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει πως σύντομα ακόμη περισσότεροι στρατιώτες θα περιστρέφονται σε όλη την ήπειρο καθώς οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους σε μέρη όπως η Βαλτική και Πολωνία, σύμφωνα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγό Ρέι Οντιέρνο.

Ο Οντιέρνο, σε συνέντευξη την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στην εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), είπε ότι επιπλέον άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley και άλλος εξοπλισμός, θα δώσουν στο Στρατό την δυνατότητα να επιταχύνει τις αναπτύξεις του στην Ευρώπη σε περίοδο κρίσης. «Θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε γρήγορα, αν χρειαστεί να ενισχύσουμε το NATO,» είπε ο Οντιέρνο στην WSJ.

Τα σχόλια του Οντιέρνο έρχονται μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι ο Στρατός θα μετασταθμεύσει περίπου 250 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε περιοχές της Βαλτικής, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ο Οντιέρνο θέλει επίσης να χαρακτηριστεί ολόκληρη η 4η Μεραρχία Πεζικού που έχει έδρα το Κολοράντο ως μία περιφερειακή δύναμη της Ευρώπης. Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα σήμαινε ότι οι ταξιαρχίες της μεραρχίας, τα ελικόπτερα και διάφορα ειδικά τμήματα θα έχουν τακτική παρουσία στις ασκήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη.

Απόδοση απο το stripes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: