Μαχητικό αεροσκάφος Rafale πάνω απο τις Πυραμίδες της Αιγύπτου. (©Dassault/deagel.com)

Η επίσημη τελετή που σηματοδότησε την παραλαβή των τριών πρώτων μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Αίγυπτο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του κέντρου πτητικών δοκιμών της Dassault Aviation στο Ιστρ της Γαλλίας, υπό την παρουσία του Αιγύπτιου Πρέσβη στην Γαλλία, Εχάμπ Μπαντάβι, και του προέδρου και γενικού συμβούλου της Dassault Aviation, Ερίκ Τράπιερ.

Αυτή η πρώτη παράδοση προκύπτει μόλις πέντε μήνες μετά την απόφαση της Αιγύπτου να προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale (16 διθέσια και 8 μονοθέσια) ώστε να εξοπλίσει την Πολεμική Αεροπορία της ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου τελευταίας γενιάς το οποίο θα μπορεί να ικανοποιήσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η πρώτη ομάδα Αιγυπτίων χειριστών έχει εκπαιδευτεί στην Γαλλία. Οι Αιγύπτιοι πιλότοι, που εκπαιδεύτηκαν από την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, την επόμενη μέρα της τελετής θα πετάξουν με τα τρία πρώτα Rafale στο Κάιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=LMFQR2HpPT4

2 Σχόλια

 1. tsimuha2

  Κάποια βραδιά μαγική
  μέσα στο Μισίρι την είδα
  ήταν `ξωτική ομορφιά
  η Ραφαγιαλ η γλυκιά

  Γιαραμπίμ το γιαχαμπί
  γιαραμπίμ το γιαχαβάχ
  αχ λουλούδι μου Ραφαγιαλ

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: