Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. (ΓΕΝ)

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά, η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) παρουσία του Διοικητού της, Υποναυάρχου Γεωργίου Λεβέντη ΠΝ, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. Στην τελετή παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των Ν. Δοκίμων.

Ο φετινός ΘΕΠ, ο οποίος διεξάγεται με το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, θα διαρκέσει 40 ημέρες και το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Λεμεσού Κύπρου, Χάιφα Ισραήλ, Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Βαλέτας Μάλτας, Λα Σπέτσια Ιταλίας, Ντουμπρόβνικ Κροατίας, και Κότορ Μαυροβουνίου.

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 122 Ν. Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ – ΣΙ – ΣΣΑΣ), πέντε (5) Ν. Δόκιμοι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αίγυπτο, καθώς και ένας Αξιωματικός από τα ΗΑΕ.

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. (ΓΕΝ)

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. (ΓΕΝ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: