Το νεο εκτοξευόμενο κάθισμα πιλότου K-36D-5 που θα χρησιμοποιεί το T-50 και το σύστημα εκτόξευσης KS-2010 για μικρά πολιτικά αεροσκάφη. (Vitaly V. Kuzmin)

H ρωσική βιομηχανία έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής NPP Zvezda ολοκλήρωσε την παραγωγή και τις κρατικές δοκιμές του εξοπλισμού διαβίωσης πιλότου των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς T-50 μετέδωσε η κυβερνητική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta επικαλούμενη την υπηρεσία τύπου της εταιρείας United Aircraft Corporation (UAC).

Σύμφωνα με τον διευθυντή – γενικό σχεδιαστή της NPP Zvezda, Σεργκει Ποζντνιάκωφ, η δοκιμή της πολλαπλών χρήσεων κάσκας προστασίας ZSh-10, της μάσκας οξυγόνου KM-36M, της αντί-G στολής PPK-7, της στολής εξισορρόπησης πίεσης VKK-17 και του συστήματος οξυγόνου KS-50 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ακόμη, το εκτοξευόμενο κάθισμα K-36D-5 έχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νέος εξοπλισμός επιτρέπει την διάσωση της ζωής του πιλότου σε περίπτωση αποσυμπίεσης του πιλοτηρίου έως το υψόμετρο των 20 χιλιομέτρων. Η νέα κάσκα προστασίας είναι κατά 360 γραμμάρια ελαφρύτερη σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο χάρις στη χρήση του νέου συνθετικού υλικού organoplastic. Η κάσκα θα είναι διασυνδεδεμένη με διάφορα όργανα που βρίσκονται στο πιλοτήριο προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος εργασίας του χειριστή.

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος T-50 διαθέτει δεκατέσσερις σταθμούς όπλων. Πρόκειται να αντικαταστήσει το μαχητικό Su-27. Ο πρωταρχικός στόχος του νέου μαχητικού είναι η εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής. Θα είναι οπλισμένο με αποτελεσματικά μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους αέρος-αέρος.

One Response

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: