Φωτογραφία απο την τελετή ένταξης σε υπηρεσία του υποβρυχίου USS John Warner (SSN 785) στο Ναυτικό των ΗΠΑ. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist Seaman Casey Hopkins/Released)

Το δωδέκατο πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Virginia εντάχθηκε την 1η Αυγούστου σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USN).

Το υποβρύχιο USS John Warner (SSN 785) εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία στον λιμένα νηολόγησης το Ναυτικό Σταθμό Νόρφολκ στην Βιρτζίνια. Ως το δεύτερο από τα οχτώ υποβρύχια Virginia Block III το οποίο επανασχεδιασμένο σκάφος, το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με δύο σωλήνες κάθετης εκτόξευσης διαμέτρου 87 ιντσών, με τον κάθε ένα να μεταφέρει έξι Πυραύλους Χερσαίας Προσβολής Tomahawk (TLAMS). Επίσης διαθέτει το ενεργό ηχοβολιστικό Μεγάλου Ανοίγματος Τόξο «Large Aperture Bow» (LAB) το οποίο αντικαθιστά το παλιό σφαιρικό ηχοβολιστικό που διαθέτουν τα δέκα πρώτα υποβρύχια Virginia.

Σύμφωνα με το IHS Jane’s Fighting Ships, τα 114,8 μέτρων μήκους, 7925 τόνων υποβρύχια Virginia έχουν σχεδιαστεί με δυνατότητα μεταφοράς προσθαφαιρούμενου στεγανού διαμερίσματος (DDS) όπως επίσης και δυνατότητα αποβίβασης προσωπικού ειδικών επιχειρήσεων μαζί με τον εξοπλισμό τους έπειτα από αναδιαμόρφωση του χώρου των τορπιλών. Αξιωματικοί του USN λένε ότι τα υποβρύχια έχουν δυνατότητα κατάδυσης σε περισσότερα από 243 μετρά βάθος και να επιχειρούν με ταχύτητες άνω των 25 κόμβων.Θα λειτουργεί επι 33 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

Το USN προμηθεύεται 30 υποβρύχια Virginia για να αντικαταστήσει τα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Los Angeles.

Το John Warner  είναι το μοναδικό υποβρύχιο της κλάσης που θα φέρει όνομα προσωπικότητας.

Ο John Warner ήταν πέντε φορές Γερουσιαστής Βιρτζίνια ο οποίος διετέλεσε ο 61ος υφυπουργός ναυτικού από το 1972 έως 1974. Η σύζυγος του Jeanne ήταν η ανάδοχος του υποβρυχίου.

Ο Warner ήταν ο μοναδικός υφυπουργός Ναυτικού που υπηρέτησε ως κληρωτός και ως αξιωματικός, στο Ναυτικό και τους Πεζοναύτες. Ως Ναύτης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε ως υπαξιωματικός τεχνίτης ηλεκτρονικών, και στο Πόλεμο της Κορέας ήταν Λοχαγός στην 1η Πτέρυγα Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών με τα καθήκοντα του Αξιωματικού Επιγείων Επικοινωνιών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: