Αεροσκάφος King Air της Δασικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. (USAF/Flickr)

Οι αρχές εξοπλισμών της Τουρκία ενέκριναν τη νέα σύμβαση για την απόκτηση αεροσκαφών αναγνώρισης και επιτήρησης.

Η διεύθυνση εξοπλισμών, το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM), αποδέσμευσε Αίτημα Παροχής Πληροφοριών (RfI) στο οποίο οι δυνητικοί υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν το αργότερο από την 12η Αυγούστου.

Το RfI διευκρινίζει ότι το αεροσκάφος θα είναι «επανδρωμένο».

Δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των αεροσκαφών που προκειται να αποκτηθεί. Όμως πηγές προερχόμενες από τον τομέα προμηθειών, δήλωσαν ότι συνολικά προκειται να αποκτηθούν πέντε αεροσκάφη.

Ο Τουρκικός Στρατός αναμένει τα εν λόγω αεροσκάφη να υποστηρίξουν τις αναγνωριστικές αποστολές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το αεροσκάφος θα υπηρετεί στις Τουρκικές Επίγειες Δυνάμεις.

Η σύμβαση θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων, συνδέσεων δεδομένων και συστήματα χειρισμού στον εξοπλισμό του αεροσκάφους, καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Πηγή προερχόμενη από την αμυντική βιομηχανία είπε ότι η συνολική αξία της σύμβασης θα είναι περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για τα πέντε αεροσκάφη, εξαιρούμενης της υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Νωρίτερα ο Τουρκικός Στρατός διέθετε σε υπηρεσία στόλο μισθωμένων αεροσκαφών Beechcraft King Air για τις αναγνωριστικές αποστολές.

Πηγές προερχόμενες από την βιομηχανία αναμένουν το νέο σύστημα να διαθέτει τον ίδιο ή παρόμοιο εξοπλισμό με το αεροσκάφος King Air.

Απόδοση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

One Response

  1. tsimuha2

    Mε αφορμη το Κing Air της Αμερικανικης Δασικης Υπηρεσιας,βλεπω οτι στον καταλογο της εχει για ριψεις νερου-αφρου και πολιτικα αεροσκαφη οπως ΒAE-146,MD-87 αλλα και DC-10!

    http://www.fs.fed.us/fire/aviation/airplanes/index.html

    Oσο αφορα το Τουρκικο προαγραμμα,θα ελεγα οτι ειναι αναμενομενη κινηση,τα αεροσκαφη αυτα θα ειναι πολυτιμα για επιτηρηση στα Νοτια-Ανατολικα συνορα της χωρας.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: