Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεχόμενα πειράματα και επιβεβαίωσαν ότι επετεύχθη ρεκόρ. Στόχος πλέον είναι η αύξηση στα 10 petawatt. (SHUTTERSTOCK/naftemporiki.gr)

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οσάκα υποστηρίζουν ότι εξέπεμψαν την ισχυρότερη ακτίνα λέιζερ στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ασάχι Σιμπούν».

Όπως αναφέρεται, αν και η ενέργεια της ίδιας της ακτίνας επαρκούσε μόλις για τη λειτουργία ενός φούρνου μικροκυμάτων για περίπου δύο δευτερόλεπτα, η ομάδα των ερευνητών ήταν σε θέση να επιτύχει τεράστιες επιδόσεις συγκεντρώνοντας την ενέργεια αυτή στο ένα pico-second – δηλαδή το ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ομάδα, η οποία υπάγεται στο Ινστιτούτο Μηχανολογίας Λέιζερ του πανεπιστημίου, εξέπεμψε ακτίνα της τάξης των 2 petawatt, μέσω της χρήσης του La.

To LFEX έχει μήκος περίπου 100 μέτρων, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού παρατήρησης. Κατά τη διάρκεια του πειράματος συγκεντρώθηκε ενέργεια πάνω σε ειδικό γυαλί, μέσω της χρήσης συσκευών οι οποίες ήταν επί της ουσίας λάμπες οι οποίες παρέπεμπαν σε συμβατικούς κατά τα άλλα σωλήνες φθορισμού, μεγιστοποιώντας την ισχύ της ακτίνας.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεχόμενα πειράματα και επιβεβαίωσαν ότι επετεύχθη ρεκόρ. Στόχος πλέον είναι η αύξηση στα 10 petawatt.

naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: