Στρατιώτης των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων φοράει το SCE βαθμίδας 0 –Βαρύς εξοπλισμός. (defence.gov.au/armyrecognition.com)

Στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας της Αυστραλίας είναι οι πρώτοι που θα παραλάβουν τα νέας γενιάς ατομικά αλεξίσφαιρα, κράνη, σακίδια μεταφοράς, προστασία οφθαλμών και ακοής και σακίδια επιχειρήσεων. Ο εξοπλισμός έχει αγοραστεί από την Capability Acquisition and Sustainment Group (CASG) στο πλαίσιο της 3η Φάσης του προγράμματος LAND125 για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας.

Κατά την διάρκεια των επόμενων τριών ετών, 21000 συλλογές τεχνολογίας αιχμής, υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένων Σύνολων Μάχης Στρατιώτη (SCE) θα παραδοθούν στις Ταξιαρχίες του Στρατού, Ταξιαρχίες υποστήριξης, την 2η Μεραρχία εφεδρειών ομάδων μάχης, Ειδικών Δυνάμεων και επιλεγμένων μονάδων τις Πολεμικής Αεροπορίες και Ναυτικού.

Η SCE περιλαμβάνει πέντε επιμέρους στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για την βελτιστοποίηση της ατομικής προστασίας και κινητικότητας του στρατιώτη: μεταφορά φορτίου – περιλαμβάνει ζώνες, θήκες και μια σειρά από σακίδια, αλεξίσφαιρα, κράνη μάχης, προστασία ακοής, και βαλλιστική/LASER προστασία οφθαλμών.

Η ποιότητα της SCE είναι τυποποιημένη, με 3 βαθμίδες SCE προσαρμοσμένες στην αποστολή του μαχητή. Κάθε βαθμίδα έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει έναν μαχητή με βάση το πρωταρχική του αποστολή και την ενδεχόμενη απειλή που θα κληθεί αντιμετωπίσει, εξασφαλίζοντας την βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της προστασίας και της κινητικότητας.

Βαθμίδα 2, αποβιβασμένος – Μια ρύθμιση για μαχητές που συμμετέχουν σε κανονικές μάχες εκ του σύνεγγυς ως μέρος μιας αποβιβασμένης ομάδας συνδυασμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ομάδων πεζικού, μηχανικών μάχης, επιλεγμένων διαβιβαστών και άλλων κοινών αποσπασμάτων συνδυασμένων ομάδων μάχης.

Βαθμίδα 2, επιβιβασμένος – Μια ρύθμιση για μαχητές που χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ως μέρος μιας ομάδας συνδυασμένων όπλων.

Βαθμίδα 3 – Μια διαμόρφωση για διάφορους στρατιώτες των οποίων η αποστολή και τα καθήκοντα εστιάζονται κυρίως στην παροχή υποστήριξης μάχης και υπηρεσίες υποστήριξης στις ομάδες συνδυασμένων όπλων που περιλαμβάνουν όλα τα σώματα που δεν αναφέρονται τους ορισμούς της βαθμίδας 2.

Βαθμίδα 0, βαρύς εξοπλισμός – Μια βασική διαμόρφωση μεταφοράς φορτίου που προορίζεται για τους στρατιώτες των βαθμίδων 2 και 3 η οποία θα εκσυγχρονίσει την εν υπηρεσία εξάρτυση μάχης.

Η σταδιακή εφαρμογή της νέας γενιάς SCE είναι το επόμενο βήμα του προγράμματος της Land Systems Division’s για την συνεχόμενη βελτίωση των υλικών προστασίας μάχης των ADF.

Η είσοδος των υλικών στην 1η Ταξιαρχία άρχισε τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ενώ η 3η Ταξιαρχία θα λάβει τον εξοπλισμό της το επόμενο έτος και η 7η Ταξιαρχία το 2017. Οι Ταξιαρχίες υποστήριξης και η 2η Μεραρχία ομάδων μάχης εφεδρείας θα παραλάβουν ποσότητες της SCE σε βάθος τριετίας. Η ένταξη σε υπηρεσία θα υποστηριχθεί από ομάδες εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά βοηθήματα και σύστημα υλικοτεχνικής υποστήριξης σε μόνιμη βάση.

Απόδοση από το defence.gov.au για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: