Εκπαίδευση MILENG COE στη ΣΜΧ. (ΓΕΣ)

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΓΕΣ/ΔΜΧ με Κέντρα Αριστείας του εξωτερικού, κατά το χρονικό διάστημα 7 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015, Κινητή Ομάδα Εκπαίδευσης του Κέντρου Αριστείας Μηχανικού του ΝΑΤΟ (Military Engineering Centre of Excellence -MILENG COE) που εδρεύει στο ΙΝΓΚΟΣΤΑΝΤ της Γερμανίας, αποτελούμενη από 6 εκπαιδευτές, παρείχε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού εκπαίδευση σε κατώτερους Αξιωματικούς του Μηχανικού, σε εξειδικευμένα αντικείμενα μηχανικού εκστρατείας.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν Αξιωματικοί του Όπλου, οι εκπαιδευόμενοι Αξιωματικοί στο τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης και στο τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση MILENG COE στη ΣΜΧΕκπαίδευση MILENG COE στη ΣΜΧΕκπαίδευση MILENG COE στη ΣΜΧ

12 Σχόλια

 1. EVRIPIDES

  Επιτέλους!!! Η ΣΜΧ ακολουθεί τις εξελίξεις…. Είναι και τζάμπα (πλην των εξόδων της διαμονής, ο ΕΣ δεν πληρώνει τίποτα άλλο).

  Απάντηση
   • EVRIPIDES

    Συμφωνω!!! Ατιμο ΤΟΜΜΧ, μου έφαγες τα καλύτερα χρόνια να σε περιμένω…. Πάντως, από την απλή αντιγραφή κανονισμών από τις ΗΠΑ (δεκαετίες 80 & 90) και την απλή διδασκαλία τους στη ΣΜΧ, εχουμε περάσει σε κάτι πολύ καλύτερο.

   • manolis

    Κι’ομως, υπαρχουν τεθωρακισμενα μηχανικου μαχης (ΤΟΜΜΧ) στον ΕΣ. Οχι βεβαια στο Μηχανικο…

   • tsimuha2

    Δεν ειναι μονο τα ΤΟΜΜΧ το προβλημα,για μενα ειναι η πανσπερμια υλικου με οτι αυτο συνεπαγεται σε εκπαιδευση και υποστηριξη,η ελλειψη σε αριθμους των διατιθεμενων μεσων,ο καθαρα πολιτικος τυπος των οχηματων,η χρηση λειτουργικου μεν αλλα πεπαλαιωμενου υλικου(γεφυροποιια) με τα συγχρονα δεδομενα κλπ.

   • EVRIPIDES

    Η αλήθεια είναι οτι έχω δει ένα Ολλανδικής προέλευσης ΤΟΜΜΧ να «λουφάζει» στον όρχο της 32 ΙΜΑ…. Με αλλαγή ταυτότητας βέβαια!

   • manolis

    Ωραιος! Πρεπει να ειναι 6 ή 8 ολλανδικα AEV στον ΕΣ που δουλευουν ως απλα ARV στα ΤΘ. Ξερεις αν εχουν και το γεωτρυπανο?

   • EVRIPIDES

    Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν είδα το συγκεκριμένο με ανεπτυγμένο τον βραχίωνα του. Πάντως το πίσω μέρους του σκάφους, ήταν διαφοροποιημένο σε σχέση με το LEO1 STANDARD.

   • EVRIPIDES

    Συμφωνώ στα λεγόμενα περί πανσπερμίας υλικού. Πάντως στο Ελληνικό ΜΧ Μάχης, 2 βασικά πράγματα λείπουν.
    1) Το ΤΟΜΜΧ
    2) Μέσα ή οχήματα ή συσκευές (διάλεξε οτι θές) διασκορπισμού ναρκών.

   • EVRIPIDES

    Τα άροτρα εκχωσεως ναρκών πλήρους πλάτους (full width mineplough) δύστυχως είναι μονο 10 συλλογές. Μάλλον είναι πολύ λίγες. Οι κύλινδροι διασπάσεως είναι πολύ περισσότεροι, αλλά παρουσιάζουν προβλήματα δυσκινησίας ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΣΑ. Είναι καλή λύση στο πλαίσιο της λογικής «το μη χείρον βέλτιστον», δηλαδή έχουμε κάτι απο το να μην το έχουμε καθόλου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: