Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» – Αντιμετώπιση Α/Φ RENEGADE. (ΓΕΕΘΑ)

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» εξετάσθηκε η εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής αέρος (αεροσκάφος «RENEGADE»).

Το αεροσκάφος «RENEGADE» απεικονίσθηκε από πολιτικό αεροσκάφος Airbus-A320, που διατέθηκε από τον ελληνικό αερομεταφορέα AEGEAN και το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» (Ρόδος) χωρίς επιβάτες.

Κατά την διάρκεια του γυμνασίου εξετάσθηκαν οι διαδικασίες που εκτελούνται μετά από:

α.    Διακοπή επικοινωνίας αεροσκάφους με τις αρμόδιες αρχές Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας
β.    Απόκλιση από εγκεκριμένο Σχέδιο Πτήσης

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου, για την αντιμετώπιση του αεροσκάφους «RENEGADE», απογειώθηκαν δύο F-16 από την 115 ΠΜ (Σούδα Κρήτης), τα οποία και αποτελούσαν τα αεροσκάφη επιφυλακής. Τα εν λόγω αεροσκάφη αναχαίτισαν και αναγνώρισαν, ως «ύποπτο» ίχνος το αεροσκάφος «RENEGADE» και το συνόδευσαν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η άσκηση αντιμετώπισης αεροσκάφους «RENEGADE» εκτελέσθηκε από το ΕΘΚΕΠΙΧ υπό τη διεύθυνση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημητρίου Βίτσα και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, Αντιστρατήγου Βασιλείου Τελλίδη, Αντιναυάρχου Γεώργιου Γιακουμάκη ΠΝ και Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» - Αντιμετώπιση Α/Φ RENEGADEΆσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» - Αντιμετώπιση Α/Φ RENEGADE

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: