Μονάδα καθοδηγούμενης βόμβας (GBU), Joint Direct Attack Munition. Μια τυπική βόμβα Mk-82 των 500 λιβρών με τοποθετημένο το σύστημα καθοδήγησης JDAM. Το σύστημα καθοδήγησης βασίζεται στην πλοήγηση με GPS και βρίσκεται στην ουρά του συστήματος. Οι συντεταγμένες του στόχου μπορούν να τοποθετηθούν πριν την απογείωση του αεροσκάφους, ή μπορούν να εισαχθούν – τροποποιηθούν εν πτήσει. (SBGrad/Flickr)

Η Τουρκία έχει αιτηθεί την αγορά αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων των Διακλαδικών Πυρομαχικών Άμεσης Επίθεσης (Joint Direct Attack Munition: JDAM) από την Raytheon ανακοίνωσε την 29 Οκτωβρίου η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Η πώληση, η οποία έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, περιλαμβάνει 400 συλλογές καθοδήγησης GBU-31(V)1 για χρήση με τις βόμβες Mk84 των 2000 λιβρών, 200 συλλογές GBU-31(V)3 για την διατρητική βόμβα BLU-109 των 2000 λιβρών), 300 συλλογές GBU-38 για την βόμβα Mk82 των 500 λιβρών, 100 συλλογές laser JDAM GBU-54 για την Mk82, 200 πολεμικές κεφαλές διάτρησης ενισχυμένου στόχου BLU-109 και 1000 πολυ-λειτουργικές προγραμματιζόμενες βόμβες FMU-152A/B.

Είναι κατανοητό ότι οι συλλογές ακριβείας προορίζονται για τις βόμβες γενικής χρήσης που χρησιμοποιούνται κυρίως από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το 2014 η Τουρκία αιτήθηκε από τις ΗΠΑ την αγορά, μέσω του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού, 145 συστημάτων κατευθυνόμενων, αέρος-αέρος, μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων AIM-120C7 AMRAAM (Προηγμένου Πυραύλου Μεσαίου Βεληνεκούς Αέρος-Αερος ) για να εξοπλίσει τα μαχητικά F-16 και τα F-35 Lightning II που αναμένεται να παραλάβει.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: