Το κινητό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας «Pamir».

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενδιαφέρεται να αναπτύξει εποχούμενους πυρηνικός σταθμούς. Σύμφωνα με το military-informant.com τα σχέδια θα παρουσιαστούν στα τέλη του 2015 και η κατασκευή του πρώτου σταθμού θα γίνει το 2020.

«Ο υπουργός Άμυνας παρείχε οδηγίες για την προετοιμασία του αυτόνομου σταθμού ενεργείας για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από το υπουργείο Άμυνας. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και είναι στη φάση της εξέλιξης (R&D).» είπε ο Κονιούσκο.

Ο νέος κινητός πυρηνικός σταθμός ίσως να αποτελείται από βαριά ρυμουλκούμενες καρότσες, μια εκ των οποίων θα μεταφέρει έναν αντιδραστήρα, αλλη τον ατμοστρόβιλο, μια καρότσα η οποία θα περιέχει ένα μικρό θάλαμο ελέγχου και ακόμη μια καρότσα για την στέγαση του πολυάριθμου προσωπικού του εργοστασίου.

Ο πρώτο κινητός πυρηνικός αντιδραστήρας που κατασκευάστηκε στην Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) ήταν ο TES-3, ολοκληρώθηκε το 1961. Αυτό το τέρας, σχεδιάστηκε για να μετακινείται στην εξοχή πάνω σε τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα σκάφη αρμάτων T-10, μεταφέροντας το πυρηνικό εργοστάσιο 2MWe οπουδήποτε χρειαστεί.

Πηγή: defence-blog.com

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: