Το δίδυμο Jetman πετά μαζί με το A380 πάνω απο το Ντουμπάι. (telegraph.co.uk)

Τo αεροπορικό ακροβατικό δίδυμο Jetman στο Ντουμπάι επέδειξε τις πτητικές ικανότητες του σε ένα βίντεο όπου πετά μαζί με ένα τεράστιο A380 της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

Οι ιπτάμενοι Jetman πετάξαν δίπλα από το κολοσσιαίο αεροσκάφος σε ύψος περίπου 1200 μέτρων καθώς διέρχονται πάνω από το Ντουμπάι, με το νησί Παλμ Τζουμέιρα και τον ουρανοξύστη Μπούρτζ Χαλίφα στο παρασκήνιο.

Ο σχηματισμός απαιτούσε «επίπονο σχεδιασμό και σχολαστική συνεργασία με έντονη έμφαση στην ασφάλεια», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jetman Dubai.

Το βίντεο, προσφορά του XDubai, παρουσιάζει το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο να πλοηγείται μέσα από τα σύννεφα πάνω από το Ντουμπάι, όταν το συναντούν οι Yves Rossy και Vince Reffe φορώντας στην πλάτη τους τις μίνι αεριωθούμενες μηχανές jetpack.

Το ζευγάρι αποχώρησε από από ένα ελικόπτερο στα 1600 μέτρα ύψος και πέταξε πάνω από το αεροσκάφος της εταιρείας Emirates.

Οι ατρόμητοι πετάξαν περίπου με 300 χλμ/ώρα πάνω από το αεροσκάφος και πραγματοποίησαν ελιγμούς κοντά στα φτερά του.

Εν συνεχεία η ομάδα των φτερωτών ιπτάμενων μπήκε σε σχηματισμό σε κάθε πλευρά του αεροσκάφους, ανασυντάχθηκαν σε μία πλευρά όπου μετά αποχώρησαν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: