Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, το σύστημα θα αποτελείται από πέντε δορυφορικά οχήματα, με την πρώτη εκτόξευση να έχει προγραμματιστεί για το 2019. (Alexander Gerst/Flickr)

Μια σειρά από ρωσικές εταιρείες συνεργάζονται με στόχο την ανάπτυξη ενός δορυφορικού συστήματος ραντάρ για το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Το νέο αυτό σύστημα θα επιτρέπει τη δημιουργία ενός ακριβούς τρισδιάστατου μοντέλου της Γης, καθώς και την παρακολούθηση αντικειμένων που κινούνται στο έδαφος.

«Στις αρχές του 2015, η Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας αποφάσισε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει το σύστημα μόνη της. Τότε συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης» δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia πηγή της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, το σύστημα θα αποτελείται από πέντε δορυφορικά οχήματα, με την πρώτη εκτόξευση να έχει προγραμματιστεί για το 2019. Βασικό κομμάτι του συστήματος είναι η active phased array κεραία στον ενσωματωμένο σταθμό ραντάρ. Σημειώνεται πως η ρωσική Roselektronika αναμένεται να αναπτύξει, δοκιμάσει και αποκαλύψει τον πρώτο πομποδέκτη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Αξίζει να αναφερθεί πως παλαιότερα είχε αναφερθεί ότι το υπουργείο Άμυνας σκόπευε να αγοράσει ένα σύστημα ραντάρ από την Airbus Defense and Space (ADS).

Ειδικότερα, τον σχετικό διαγωνισμό είχε κερδίσει η ρωσική Lavochkin, η οποία ήταν να προβεί στην αγορά από την ADS και μετά να προβεί σε εγκατάσταση στη δορυφορική πλατφόρμα. Ωστόσο ακολούθησαν οι κυρώσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης, οπότε και ελήφθη η απόφαση όλο το σύστημα να αναπτυχθεί στη Ρωσία.

Πηγή: naftemporiki.gr

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: