Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., την προεδρία της οποίας έχει αναλάβει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος. Ο Μ. Κωσταράκος είχε εκλεγεί στη θέση αυτή πριν από ένα χρόνο και η θητεία του θα είναι τριετής.

Η EUMC αποτελεί το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο εντός του Συμβουλίου της ΕΕ και αποτελείται από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των κρατών – μελών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους στρατιωτικούς αντιπροσώπους τους. Ο πρόεδρός της παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όταν απαιτείται λήψη αποφάσεων επί θεμάτων στρατιωτικής υφής. Παράλληλα, είναι ο σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

Κύρια αποστολή της EUMC είναι να παρέχει στρατιωτικές γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις επί στρατιωτικών θεμάτων στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας.

Ο κ. Κωσταράκος αντικατέστησε τον Γάλλο στρατηγό, Πατρίκ ντε Ρουσιέ. που υπηρέτησε σε αυτό το αξίωμα από το 2012 έως το 2015.

Πηγή: Kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: