Το J-31 απογειώνεται στην αεροπορική έκθεση Airshow China στη Ζουχάι το Νοέμβριο 2014. (Green Wong/Flickr)

Η βαρετή απόδοση της δοκιμαστικής πλατφόρμας πρωτοτύπου του προγράμματος FC-31, της J-31, κατά την αεροπορική επίδειξη στην αεροπορική έκθεση Airshow China 2014 έχει ωθήσει τα στελέχη της κρατικής Αεροπορικής Βιομηχανίας της Κίνας (AVIC) να δώσουν έμφαση στο μονοπάτι της μελλοντικής εξέλιξης του αεροσκάφους.

Με το αεροσκάφος δοκιμών και αξιολόγησης που έχει ονομαστεί J-31, η AVIC προσπαθεί να μεταδώσει την αντίληψη ότι το πραγματικό αεροσκάφος παραγωγής «FC-31» θα περιλαμβάνει βελτιώσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται έως σήμερα στην άτρακτο του αεροσκάφους.

Ένα στοιχείο που αναφέρεται συχνότερα είναι ο νέος κινητήρας ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον κινητήρα RD-93 Klimov/Sarkisov που είναι εγκατεστημένος στο J-31. Ο RD-93, μια έκδοση του RD-33 του αεροσκάφος MiG-29 της Mikoyan, διαφέρει από τον αρχικό κινητήρα διαθέτοντας πακέτο εξαρτημάτων που περιλαμβάνουν το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο ελίσσεται από την κορυφή προς την βάση της εγκατάστασης του κινητήρα.

Παλιότερες εκθέσεις είχαν γνωστοποιήσει ότι η NPO Klimov στην Αγία Πετρούπολη προκειται να αναπτύξει μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα ώστε να ενισχύσει τα επίπεδα ώθησης τουλάχιστον κατά 10%, όμως αυτό θα είναι μια προσωρινή λύση μέχρις ότου ο κινεζικής εξέλιξης κινητήρας τοποθετηθεί στο αεροσκάφος. Ρώσοι και Δυτικοί ειδικοί πρόωσης που γνωρίζουν την απόδοση του RD-33 δήλωσαν στο IHS Janes ότι η «ενίσχυση της θρυαλλίδας» με το να προσπαθείς να αυξήσεις τα επίπεδα ώσης δεν είναι η απάντησή σ’αυτά τα είδη ελλείψεων.

«Αυξάνοντας μόνο την ώση του κινητήρα δεν αποτελεί λύση από μόνη της,» δήλωσε ένας εξειδικευμένος Ρώσος  σχεδιαστής κινητήρων. «Τα θερμά τμήματα του κινητήρα –είναι σαν το σύρμα πυρακτώσεως ενός λαμπτήρα. Ωθείς μεγαλύτερη ισχύ μέσα τους και το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα καεί νωρίτερα. Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις της σύγχρονης πολεμικής αεροπορίας και οι δυναμικές χρηματοδότησης υπαγορεύουν πως οι κινητήρες διαθέτουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και όχι μικρότερη,  κάτι το οποίο είναι ο,τι ακριβώς θα κάνει η αυξημένη ώθηση.»

Απόδοση/Μετάφραση από το janes.com για την Προέλαση.

5 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  «Ο RD-93, μια έκδοση του RD-33 του αεροσκάφος MiG-29 της Mikoyan, διαφέρει από τον αρχικό κινητήρα διαθέτοντας πακέτο εξαρτημάτων που περιλαμβάνουν το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο ελίσσεται από την κορυφή προς την βάση της εγκατάστασης του κινητήρα.»
  ;;;;

  Απάντηση
 2. tsimuha2

  Για να μαθαινουν τα παιδια της πολης(Μανωλης και σια)

  » alt=»» width=»480″ height=»640″ />
  » alt=»» width=»610″ height=»366″ />
  » alt=»» width=»276″ height=»183″ />
  » alt=»» width=»259″ height=»194″ />
  » alt=»» width=»241″ height=»209″ />
  » alt=»» width=»775″ height=»581″ />
  » alt=»» width=»1000″ height=»570″ />

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: