Στρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥ. (ΓΕΣ)

Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-16 στις 24 Αυγούστου έως στις 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η 1η Φάση της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των Σπουδαστών της ΙΙας Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η παροχή των απαραίτητων στοιχείων στους Σπουδαστές, ώστε να καταστούν ικανοί ηγήτορες μικρών κλιμακίων εκτελώντας τα καθήκοντα του Ομαδάρχη και του Βοηθού Διμοιρίτη.

Η εκπαίδευση περιέλαβε:

– Εκτέλεση πορειών (16 και 26 χιλιομέτρων).
– Αντικείμενα Ατομικής Εκπαίδευσης.
– Αντικείμενα Τοπογραφίας.
– Εκπαίδευση στον εξομοιωτή βολών όπλων ευθυτενούς τροχιάς.
– Βολές ατομικού οπλισμού.
– Βολές πολυβόλων.
– Πυρ και κίνηση Ομάδος με Πυρά.
– Βολή οπλοβομβίδας.
– Ρίψη χειροβομβίδας.
– Βολές όλμων 81χιλιοστών και 4,2΄΄ ιντσών με υποδιαμετρήματα.
– Εκπαίδευση στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχολής.
– Εκτέλεση Σωματικής Αγωγής και διέλευση Στίβου Εμποδίων, σε καθημερινή βάση.
– Εκπαίδευση στη στρώση και στη διάσπαση ναρκοπεδίου.
– Εκπαίδευση στην κατασκευή φράχτη μονής και διπλής ποδιάς από συρματόπλεγμα.
– Εξομοίωση παρατήρησης βολών καμπύλης τροχιάς με το σύστημα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ».

Στρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥ

One Response

 1. evmeniskardianos

  Όταν βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν κατά την τόσο εντυπωσιακή εκπαίδευση των Μόνιμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, αισθάνομαι πως είμαι …… τόσο μα τόσο ……. αρχαίος!

  Επίσης, με πιάνει το παράπονο όταν συλλογίζομαι τα δισεκατομμύρια που «φαγώθηκαν» για μίζες και αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων, την διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος από τους διάφορους Άκηδες … και δεν συμμαζεύεται, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για την καλλίτερη εκπαίδευση και καλλίτερο υλικό στον Ελληνικό Στρατό.

  Όπως πάντα φιλικά, αλλά με κάποια ζήλια (΄χοι φθόνο!), τόσο για τα νιάτα των εκπαιδευομένων όσο για τον οπλισμό και την ένδυσή τους.

  Ευυμένης Καρδιανός

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: