Το τυφέκιο ARX-200. (Copyright © : Beretta/deagel.com)

Η ιταλική βιομηχανία φορητού οπλισμού Beretta Defense Technologies παρουσίασε το νέο τυφέκιο εφόδου ARX-200 κατά την έκθεση Milipol στο Παρίσι.

Το γεγονός έλαβε χώρα την Τρίτη (17.11.2015), λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα όπου σκοτώθηκαν 129 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη περισσότεροι στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η Milipol φέρνει σε επαφή τους αξιωματούχους της εσωτερικής ασφαλείας και τις κορυφαίες βιομηχανίες ασφάλειας απ’όλο τον κόσμο για να περπατήσουν στους ορόφους του εκθεσιακού χώρου και δουν τα τελευταία όπλα, εξοπλισμό, οχήματα και άλλα.

Το ARX-200 αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Ιταλικού Στρατού, που σήμερα χρησιμοποιεί το τυφέκιο ARX-160. Το νέο όπλο έχει παρόμοια εμφάνιση με το ARX-160 και έχει σχεδιαστεί για είναι εύκολο στη χρήση από τον χειριστή.

Λειτουργεί με την δύναμη των αερίων με κλειστό κλείστρο και περιστρεφόμενο μοχλό οπλίσεως, το τυφέκιο έχει δυνατότητες μονής και αυτόματης βολής.

Το ARX-200 ζυγίζει περίπου 4,55 κιλά χωρίς το γεμιστήρα. Έχει ακρίβεια πολύ κοντά με τα τυφέκια ειδικής ακριβείας. Το τυφέκιο είναι επίσης συμβατό με τον εκτοξευτή βομβίδων της Beretta.

Η Milipol είναι μια διετής εκδήλωση που χρηματοδοτείται από το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Γαλλική Εθνική Αστυνομία και Gendarmerie, την Πολιτική Προστασία, τα Γαλλικά Τελωνεία και άλλους βασικούς εταίρους όπως η Ιντερπόλ.

Περισσότερες από 900 εταιρείες από 49 χώρες παρουσίασαν τον εξοπλισμό τους στην τελευταία Milipol το 2013.

Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας υπήρξε ανέκαθεν ένα βασικό σημείο εστίασης της εκδήλωσης, η οποία φέρνει σε επαφή τους κορυφαίους εγκεφάλους ασφάλειας για το διαμοιρασμό διδαγμάτων και την εύρεση λύσεων για τις σημερινές απειλές.

Η πρόσβαση στην Milipol είναι πάντα περιορισμένη, και η εκδήλωση απευθύνεται μόνο σε ειδικούς επαγγελματίες ασφαλείας και κυβερνητικούς ή στρατιωτικούς αντιπροσώπους που έχουν ελεγχθεί και λάβει έγκριση εκ των προτέρων. Μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής (13.11.2015) η Milipol ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Την Τετάρτη (18.11.2015), οι ενημερώσεις επικεντρώθηκαν στην εκτίμηση της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής, ειδικοί αναλυτές συζήτησαν τα μέτρα ασφαλείας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της επόμενης χρονιάς που θα διεξαχθεί στην Γαλλία.

Απόδοση/Μετάφραση από το Sputniknews.com για την Προέλαση.

12 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: