Τουρκικό F-16. (hvkk.tsk.tr)

Τουρκικό F-16. (hvkk.tsk.tr)

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σταματούν τις πτήσεις υπεράνω της Συρίας. Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού Su-24 στην Συρία και την απόφαση τα Ρωσίας να αναπτύξει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λατάκια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα συμμετέχουν καν σε κοινές επιχειρήσεις με αμερικανικά κατά του ΙΚ, που ούτως ή άλλως, όταν το έπλητταν, το έκαναν με κρύα καρδία. Οι Τούρκοι δικαιολογούν, εντός των τειχών, την απόφαση λέγοντας πως και η Ρωσία σταμάτησε τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, κάτι που δεν ισχύει, καθώς οι ίδιοι παραδέχονται ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους Τουρκομάνους στα σύνορα.

O αρχηγός της Τουρκικής αεροπορίας, πτέραρχος Ουνάλ, παραδέχτηκε πάντως πως αυτός έδωσε την εντολή κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, έχοντας λάβει εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Πηγή: mignatiou.com

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: