Το δεύτερο NH90 του Ισπανικού Στρατού. (Airbus Helicopters/Copyright Pablo Rada)

Η Ισπανία παρέλαβε το δεύτερο μεταφορικό ελικόπτερο NH90, την είδηση δημοσιοποίησε η NHIndustries την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στον ιστότοπο της.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο κατασκευάστηκε στο Αλμπαθέτε. Μέχρι σήμερα η NHI και οι συνεργαζόμενες εταιρείες της παρέδωσαν 260 ελικόπτερα NH90. Το NH90 αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από την NHIndustries, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στις Airbus Helicopters, AgustaWestland και Fokker Aerostuctures.

Η έκδοση του ισπανικού NH90 διαθέτει τους εγχώριας συναρμολόγησης κινητήρες CT7 8F5 της General Electric, σουίτα επικοινωνιών προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ηλεκτρονικό σύστημα προειδοποίησης που αναπτύχθηκε από την Indra.

Την 18η Δεκεμβρίου 2014, η Ισπανία παρέλαβε το πρώτο NH90 TTH, το οποίο είχε συναρμολογηθεί στις εγκαταστάσεις της Airbus Helicopters στο Αλμπαθέτε, από αυτό το σημείο η παραγγελία μειώθηκε από τα 45 στα 22 συνολικά NH90 της έκδοσης TTH.

Ο πρωταρχικός ρόλος της έκδοσης TTH είναι η μεταφορά 20 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών ή φορτίο περισσότερων από 2500 κιλών, αερο-αποβατικές επιχειρήσεις και αποστολές έρευνας και διάσωσης. Μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί σε αποστολές MEDEVAC/CASEVAC με την τοποθέτηση έως και 12 φορείων ή δυνατότητα παράδοσης φορτίου. Πρόσθετοι ρόλοι περιλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις, ηλεκτρονικό πόλεμο, ιπτάμενο κέντρο διοίκησης, ρίψη αλεξιπτωτιστών, μεταφορά υψηλών προσώπων και πτητική εκπαίδευση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: