Τα τρία πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη του NATO πετούν μαζί κατά τη διάρκεια άσκησης. (ermaleksandr/Flickr)

Οι φωτογραφίες σε αυτή την ανάρτηση ελήφθησαν πρόσφατα στον ουρανό κοντά στην αεροπορική βάση Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια.

Δείχνουν ένα F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), ένα Eurofighter Typhoon της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας και ένα Rafale της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, πετούν μαζί κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας φάσης της τριμερούς άσκησης άρνησης πρόσβασης σε περιοχή που προγραμματίστηκε από 2 έως 18 Δεκεμβρίου.

151207-F-KB808-219

Φιλοξενούμενες από την 1η Πτέρυγα Μάχης (1st FW), οι ασκήσεις της Ανατολικής Ακτής επικεντρώθηκαν στις ολοκληρωμένες επιχειρήσεις με στόχο την απόκτηση κατανόησης των απαιτημένων τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών καθώς και της υλικοτεχνικής υποστήριξης που συνδέεται με τις επιχειρήσεις σε ένα εξαιρετικά υψηλής επικινδυνότητας σενάριο στο οποίο συμμετέχουν και μεγάλης εμβέλειας πολύ-επίπεδες αεράμυνες.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο ρεαλιστικά, η άσκηση δεν περιελάμβανε μόνο τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη του NATO, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από υποστηρίχτηκα στοιχειά: μαζί με τους «κακούς» (F-15E Strike Eagle και T-38 Talon της βάσης Λάνγκλεϊ τα οποία χρησιμοποιούνται πάντα για την εκπαίδευση των «αόρατων» μαχητικών αεροσκαφών F-22 Raptor) υπάρχουν και E-3 AWACS των ΗΠΑ και αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

151207-F-KB808-316

Σύμφωνα με τον Σμήναρχο της USAF Πιτ Φισλερ, τον Διοικητή της 1st FW: «Οι RAF και  FAF είναι ζωτικής σημασίας στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στην σημερινή μάχη κατά του εξτρεμισμού, και θα είναι σε κάθε μελλοντική σύγκρουση που θα προκύψει,» είπε ο Φίσλερ. «Η τριμερής άσκηση μας δίδει την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε μαζί σε πραγματικά αντιαεροπορικά σενάρια. Η εκπαίδευση αυτή είναι κρίσιμης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι έχουμε τη διαλειτουργικότητα για τις μελλοντικές επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης».

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Raptor της USAF, το βρετανικό Typhoon και το Γαλλικό Rafale εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ για να αποκτήσουν υπεροχή αέρος σε ένα σύγχρονο περιβάλλον Αντί-Πρόσβασης / Άρνησης Περιοχής (A2/AD), οι τρεις ίδιοι τύποι αεροσκαφών που συμμετέχουν σήμερα στο πραγματικό πόλεμο κατά του Ντάες στη Συρία και καθημερινά επιχειρούν εντός της ρωσικής υπέρ-ζώνης εμπλοκής πυραύλων (MEZ) που δημιουργήθηκε με την ανάπτυξη του καταδρομικού πλοίου καθοδηγούμενων πυραύλων Moskva (με τους S-300F) στα ανοιχτά της Λαττάκεια και την εγκατάσταση των συστοιχιών S-400 Triumf στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ: ίσως ένα ενδιαφέρον πραγματικό σενάριο για να δοκιμαστούν τουλάχιστον μερικές από τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στους φιλόξενους ουρανούς πάνω από τη Βιρτζίνια.

Απόδοση/Μεταφραση απο το theaviationist.com για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: