Εικόνα από ρωσικό ιστότοπο όπου παρουσιάζεται το αντιαεροπορικό συστήμα Buk_M3. (armyrecognition.com)

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν εντός του 2016 το πρώτο πακέτο του νεότερου μεσαίου βεληνεκούς αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk-M3, δήλωσε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 ο υπουργός Αμυνας Σεργκει Σοίγκου. Αναπτύχθηκε από το Σχεδιαστικό Γραφείο Τισομίροβ στα προάστια της Μόσχας, το Buk-M3 θεωρείται ευρέως ως το καλύτερο μέσο για την αναχαίτιση χαμηλά ιπτάμενων πυραύλων πλεύσης (κρουζ).

«Για τις δυνάμεις γενικών αποστολών: ο σκοπός είναι να προμηθεύσει στον Στρατό δύο πακέτα επιπέδου Ταξιαρχίας του πυραυλικού συστήματος Iskander-M και του συστήματος πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων (ΠΕΠ) Tornado-S, όπως επίσης και ένα πακέτο επιπέδου Ταξιαρχία του αντιαεροπορικού συστήματος Buk-M3,» είπε ο υπουργός κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας με θέμα στα απερχόμενου του εξερχόμενου έτους.

Επίσης, είπε, έξι πυροβολαρχίες πρόκειται να επανεξοπλιστούν με νέα άρματα μάχης και οχήματα μάχης κατά το επόμενο έτος, και περισσότερα από 200 εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη πρόκειται να παραδοθούν στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και την Ναυτική Αεροπορία.

Το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Buk-M3, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του συστήματος Buk-M2, διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ένα νέο φονικό πύραυλο που μπορεί να θεωρηθεί ως ένα εντελώς νέο σύστημα.

Το σύστημα Buk-M3 διαθέτει νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύστημα υψηλής ταχύτητας ανταλλαγής δεδομένων και ένα τηλε-θερμικό εντοπιστή στόχου αντί του τηλε-οπτικών εντοπιστών που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα μοντέλα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το tass.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: