Το Πεντάγωνο εξουσιοδότησε την USAF να προχωρήσει με την ανανέωση του αεροσκάφους E-8C JSTARS. Η USAF έλαβε άδεια για να συνεχίσει την ανανέωση του στόλου JSTARS. (US Air Force/Flickr)

Η έγκριση του «Ορόσημου Α» δίνει τη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAF) να κάνει χρήση της προαίρεσης των προγενέστερα εγκεκριμένων συμβάσεων προ-Μηχανικής και Κατασκευαστικής Σχεδίασης (EMD) με τους αμυντικούς εργολάβους Boeing, Lockheed Martin και Northrop Grumman.

Αξιωματούχοι του Αμερικάνικού υπουργείου Άμυνας εξουσιοδότησαν την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) να συνεχίσει την προσπάθεια ανανέωσης του στόλου των αεροσκαφών E-8C των Διακλαδικών Συστημάτων Ραντάρ Εντοπισμού Προσβολής Στόχου (JSTARS).

Ο διευθυντής των αμυντικών εξοπλισμών του Πενταγώνου Φρανκ Κένταλ υπέγραψε το μνημόνιο απόφασης-προμήθειας με το οποίο εγκρίνεται την επιλογή του «Ορόσημου Α» ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα στην επόμενη φάση, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου της USAF, Επισμηναγός Ρόμπερτ Λις την 11η Δεκεμβρίου 2015.

«Η έγκριση του «Ορόσημου Α» δίνει τη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία να κάνει χρήση των προαιρέσεων των προγενέστερα εγκεκριμένων συμβάσεων EMD, αυτό δίνει στις βιομηχανικές ομάδες των αμυντικών εργολάβων τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν λειτουργικές επιθεωρήσεις, προκαταρκτικές αξιολογήσεις του σχεδιασμού και επίδειξη των πρωτότυπων υποσυστημάτων».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Επισμηναγό Λίς, η USAF θα προετοιμαστεί για την ανάθεση έως δύο συμβάσεων ελαχιστοποίηση κινδύνου  των ραντάρ με την έκδοση ενός προσχεδίου «Αιτήματος Προσφοράς» (RfP) για την φάση της EMD στις αρχές του 2016.

Η USAF δρομολόγησε το διαγωνισμό του JSTARS στις αρχές Αυγούστου όταν ανέθεσε 31,4 εκατομμύρια δολάρια ($) σε συμβάσεις προ-EMD, η δαπάνη διαμοιράστηκε σχεδόν ισόποσα ανάμεσα στους τρεις διαγωνιζόμενους – Η Northrop Grumman, η οποία προσφέρει τη λύση του επιχειρηματικού αεροσκάφους βασισμένο στο Gulfstream G550, την Lockheed Martin, η οποία προτείνει το αεροσκάφος που είναι βασισμένο στο επιχειρηματικό αεροσκάφος Bombardier Global 6000 και η Boeing, η οποία τροποποίησε το δικό της πολιτικό αεροσκάφος 737-700 για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Το τελικό RfP για τις συμβάσεις ανάπτυξης πρόκειται να προκύψει στις αρχές του 2017 και η USAF πρόκειται να επιλέξει τον εργολάβο στα τέλη του ίδιου έτους.

Η απόσυρση του στόλου των E-8C αναμένεται να ξεκινήσει το 2019. Αξιωματικοί της USAF πρότειναν την ανάπτυξη του αντικαταστάτη του στις αρχές του 2020, αλλά οι δημοσιονομικοί περιορισμοί μετέθεσαν την επίτευξη της αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας για μετά το 2023.

Marina Malenic

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: