Η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει στρατιωτική βάση στο Κατάρ. (Qatar/Flickr)

Η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει στρατιωτική βάση στο Κατάρ, τον ένθερμο περιφερειακό σύμμαχο της, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Η κίνηση αυτή προκύπτει ένα έτος αφότου οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Η συμφωνία επικυρώθηκε τον Ιούνιο από το Τουρκικό Κοινοβούλιο.

Τούρκοι διπλωμάτες, που ασχολούνται με θέματα ασφαλείας, δήλωσαν ότι η στρατιωτική βάση στο Κατάρ θα βοηθήσει τις δύο χώρες να αντιμετωπίσουν τις κοινές απειλές ασφαλείας και εχθρούς.

Η Τουρκία και το Κατάρ, των οποίων η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι σουνίτες, πρωτοστατούν στις προσπάθειες εκδίωξης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από σιιτικές δυνάμεις του Ιράν και Αφγανιστάν, όπως επίσης και τη Ρωσία.

Οι διπλωμάτες δήλωσαν ότι περίπου 3000 τουρκοι στρατιώτες θα σταθμεύουν στη βάση στο Κατάρ. Τα στρατεύματα θα υποστηρίζονται από αεροπορικά και ναυτικά μέσα και οι επιχειρήσεις τους θα ενισχύονται από μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.

Η πολλαπλών αποστολών βάση θα χρησιμεύσει επίσης και ως στρατόπεδο εκπαίδευσης.

Το Κατάρ είναι η έδρα της μεγαλύτερης αεροπορικής βάσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Μέση Ανατολή, της Αλ Ουντειντ. Με περίπου 10000 στρατιώτες να υπηρετούν εκεί.

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

8 Σχόλια

  1. mcair

    Pr. 971 Shchuka-B (NATO Akula)
    Although everyone talks about how Toshiba and Kongsberg Vaapenfabrik sold their nine-axis milling machines to the Soviets, allowing them to manufacture quieter propellers, it really only had a small effect on the quietness of the Akulas.

    Pr. 971 Screw

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: