Το νέο σώμα φύλαξης συνόρων θα περιλαμβάνει την φύλαξη των χερσαίων, θαλασσίων και εναερίων συνόρων της Τουρκίας. (Rachel Hugh/Flickr)

Η Τουρκία οριστικοποίησε τα σχέδια της για τη δημιουργία μιας νέας, ενιαίας διοίκησης συνοριακής φύλαξης που θα περιλαμβάνει την ασφάλεια της επικρατείας, την ακτοφυλακή και την τελωνειακή ασφάλεια, δήλωσε Τούρκος ανώτατος αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά δήλωσε ότι η νέα δύναμη ασφαλείας θα ονομάζεται “Επαγγελματική Ένοπλη Δύναμη Φύλαξης Συνόρων”.

Η σχεδιαζόμενη δύναμη θα είναι υπό τη διοίκηση μιας πολιτικής αρχής και όχι της Διοίκησης του Τούρκικου Στρατού.

Ο Αλά είπε ότι το νέο σώμα θα είναι επιφορτισμένο με τη διασφάλιση της ασφαλείας των χερσαίων, εναέριων και θαλασσίων συνόρων της Τουρκίας.

“Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό πολιτικό μηχανισμό συντονισμού. Θα τον δημιουργήσουμε σύντομα. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργήσουμε την πολιτική οργάνωση για την προστασία των συνόρων μας,” είπε.

“Έχουμε διοίκηση Ακτοφυλακής, διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων και τελωνειακούς φρουρούς. Ωστόσο, το νέο μεγάλης κλίμακας σώμα θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις διοικήσεις,” είπε ο Αλά, χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του σχεδιαζόμενου σώματος.

Η Κυβέρνηση θα συντάξει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του σώματος Συνοριοφυλακής.

Πηγές προερχόμενες από τη βιομηχανία δήλωσαν ότι το σώμα θα απαιτήσει διάφορους εξοπλισμούς.

“Κάθε αντικείμενο που σχετίζεται με την ασφάλεια των συνόρων, κυρίως υψηλής τεχνολογίας, θα είναι σε ζήτηση,” δήλωσε μια πηγή.

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: