Η γαλλική φρεγάτα Courbet. (mignatiou.com)

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η διεθνής άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-05/15”. Η άσκηση, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΜ, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα, συνεπεία ανατροπής μικρού σκάφους προσφύγων». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Μεταξύ άλλων, η άσκηση περιλάμβανε επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση ναυαγών στη θάλασσα από τα ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας/460 ΜΕΔ και της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας από τα πλωτά μέσα της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, αλλά και από τη γαλλική φρεγάτα «COURBET».

Εκτελέστηκαν, επίσης, προσνηώσεις ελικοπτέρων επί της γαλλικής φρεγάτας για επιχειρήσεις αεροδιακομιδής των «ναυαγών» (MEDEVAC Οperation).

Το ΚΣΕΔ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ατυχημάτων από την αυξανόμενη μεταναστευτική ροή προσφύγων από την περιοχή της Μέσης Ανατολής με προορισμό την Ευρώπη, θα συνεχίσει την πραγματοποίηση παρόμοιων διεθνών ασκήσεων έρευνας – διάσωσης, με στόχο τις μηδενικές απώλειες ζωής στη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί την πέμπτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2015, σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος/mignatiou.com

One Response

 1. tsimuha2

  » alt=»» width=»711″ height=»1024″ />

  » alt=»» width=»1024″ height=»603″ />

  » alt=»» width=»699″ height=»1024″ />

  » alt=»» width=»741″ height=»1024″ />

  » alt=»» width=»737″ height=»1024″ />

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: