Η ιπτάμενη πλατφόρμα δοκιμών του νέου ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας της Ρωσίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αεροπορική Έκθεση MAKS 2015. (Vitaly V. Kuzmin)

Η πλατφόρμα δοκιμών που προέρχεται από το Mil Mil-24K (Νατοϊκή κωδικοποίηση: Hind) για τον έλεγχο των συγκροτημάτων του μελλοντικού ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας πέταξε για πρώτη φορά την 23η Δεκεμβρίου 2015, δήλωσε στους δημοσιογράφους, την 24η Δεκεμβρίου, πηγή προερχομένη από τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την πηγή, το ιπτάμενο εργαστήριο PSV demonstrator απογειώθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις πτητικών δοκιμών του εργοστασίου ελικοπτέρων Mil Helicopter Plant (θυγατρική εταιρεία της Russian Hellicopter) στο Τομιλινο (στην περιοχή της Μόσχας).

Ήταν εξοπλισμένο με ένα κύριο στροφείο που ενσωμάτωνε τις τελευταίες τεχνολογίες στους τομείς της αεροδυναμικής, αντοχής και κατασκευαστικής της Ρωσίας.

Όπως αναφέρθηκε στον Τύπο, η ιπτάμενη πλατφόρμα δοκιμών έχει σχεδιαστεί για τη πτητική δοκιμή πλήρους κλίμακας του συστήματος στροφείου του μελλοντικού ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας και προέρχεται από το Mi-24K. Τα αποκαλυπτήρια του όποιου έγιναν στην αεροπορική έκθεση MAKS 2015.

Μια επιστημονική και τεχνική επίγεια ομάδα εργασίας πρόκειται να οργανωθεί ως μέρος της εξέλιξης του μελλοντικού ελικοπτέρου που θα προωθήσει την ταχύτητα του ελικοπτέρου, σε πρώτο στάδιο, στα 400 χιλιόμετρα ανά ώρα και και αργότερα εως τα 450 χλμ/ωρα.

Τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν θα εφαρμοστούν στην αναβάθμιση των ελικοπτέρων που είναι ήδη σε υπηρεσία και στην εξέλιξη ενός προηγμένου ελικοπτέρου. Ο Αρχηγός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ δήλωσε ότι το μελλοντικό ελικόπτερο υψηλής ταχύτητας θα εισέλθει στην μαζική παραγωγή το 2022 και θα έχει ικανότητα πτήσης 500 χλμ/ώρα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

One Response

  1. tsimuha2

    Αυτα τα ελικοπτερα των 400-500 χλμ/ωρα ειναι το ιερο δισκοποτηρο στην αεροναυπηγικη,χρονια τα ακουμε αλλα ποτε δεν τα ειδαμε λειτουργικα στην πραξη.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: