Η Γαλλία παρήγγειλε 443 νέα οχήματα για τις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων της. Τα νέα οχήματα αναμένεται να αντικαταστήσουν ένα ευρύ φάσμα των υπαρχόντων οχημάτων, όπως το εικονιζόμενο 4Χ4 Ελαφρύ Όχημα Ειδικών Δυνάμεων (VPS) της Panhard. (Panhard General Defence/IHS Janes)

Όπως ανακοινώθηκε την 7η Ιανουαρίου η εταιρεία Renault Trucks Defence (RTD) εχει αναλάβει μια μεγάλη παραγγελιά για να προμηθεύσει 443 νέα περιπολικά οχήματα για τις Ειδικές Δυνάμεις της Γαλλίας.

Η σύμβαση, που κατατέθηκα απο την Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement), περιλαμβάνει δυο διαφορετικές διαμορφώσεις οχημάτων – το ελαφρύ (Véhicules Légers des Forces Spéciales)  και το βαρύ (Véhicules Lourds des Forces Spéciales). Περιλαμβάνει επίσης την «ενσωμάτωση εξοπλισμού αναμετάδοσης ευαίσθητων πληροφοριών και υποστηρικτικά στοιχεία του,» σύμφωνα με την DGA.

Συνολικά, η σύμβαση περιλαμβάνει 241 ελαφρά οχήματα και 202 βαριά οχήματα. Τα πρώτα 25 της τελευταία διαμόρφωσης θα ενταχθούν σε υπηρεσία το 2016, ενώ τα πρώτα ελαφρά οχήματα θα παραδοθούν το 2018.

Αυτή τη στιγμή, οι μονάδες των Γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα οχημάτων, που, δεδομένου του υψηλού ρυθμού αναπτύξεως τους, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, σημείωσε η DGA. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα νέων οχημάτων Ειδικών Δυνάμεων έχει ως σκοπό την κάλυψη «των επιχειρησιακών αναγκών των πιο απαιτητικών αποστολών, όπως οι πληροφορίες ή οι ενέργειες εξουδετέρωσης βαθιά σε εχθρικές περιοχές όσο το δυνατόν πιο διακριτικά, και αποσκοπεί στη βελτίωση του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και απόδοσης του στόλου οχημάτων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού,» τόνισε η DGA.

Οι πλατφόρμες που αναμένονται να αντικατασταθούν πλήρως ή εν μέρει από τα νέα οχήματα συμπεριλαμβάνουν τα 4X4 και 6X6 ACMAT VLRA, διάφορες εκδόσεις του Ελαφρύ Τακτικού Οχήματος (ALTV) ACMAT και το Ελαφρύ Όχημα Ειδικών Δυνάμεων VPS της Panhard, παράλληλα με τις υπόλοιπες εναπομείναντα οχήματα των παλιότερων εκδόσεων των SAS P4 4Χ4 της Peugeot, Auverland A3F 4×4, ή Berliet 6×6.

Σύμφωνα με την DGA, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως την RTD, θυγατρικής της Panhard, και την Essonne Security για τον σχεδιασμό και παραγωγή των κοινών εξοπλισμών και για τις δύο διαμορφώσεις των οχημάτων.

Nicholas de Larrinaga

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: