Με επιτυχία στέφθηκαν οι βολές πυρομαχικών ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ. (Φωτογραφία αρχείου: US Navy/Flickr)

Η εταιρεία General Atomics Electromagnetic Systems (GA-EMS) ανακοίνωσε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 ότι βλήματα ενσωματωμένα με πρωτότυπα εξαρτήματα για το Σύστημα Ελέγχου και Ενεργοποίησης (CAS) εκτέλεσαν επιτυχημένες ενέργειες και διαβίβασαν τις επιδόσεις των εξαρτημάτων σε επίγειο σταθμό μέσω συνδέσμου τηλεμετρίας. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από 7 έως 10 Δεκεμβρίου 2015 στο Πεδίο Βολών Dugway του Στρατού στην Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Τα τέσσερα δοκιμαστικά βλήματα εκτοξεύθηκαν -με επιταχύνσεις που ξεπερνούσαν κατά 30000 την βαρύτητα- από το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο ράγας Blitzer των 3 μεγα-Τζάουλ της GA-EMS. Τα δοκιμαστικά βλήματα με τα κρίσιμα εξαρτήματα στο εσωτερικό τους αντιμετώπισαν το πολλαπλών Τέσλα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσα στο εσωτερικό του πυροβόλου και λειτούργησαν κατά το αναμενόμενο.

“Συνεχίζουμε την ωρίμανση τεχνολογίας του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου και διενεργούμε δοκιμές σε ανοιχτό πεδίο βολών, με πραγματικές συνθήκες,” δήλωσε ο Νικ Μπάσι, ο αντιπρόεδρος των Αμυντικών Πυραυλικών Συστημάτων της GA-EMS. “Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προώθηση τού μετασχηματιστικού οπλικού συστήματος και σημειώνουμε σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη και δοκιμή των πολλαπλών αποστολών πυρομαχικών ηλεκτρομαγνητικού όπλου.»

Κατά τις δοκιμαστικές βολές του Δεκεμβρίου, τα βλήματα όχι μόνο επέζησαν και λειτούργησαν υπό συνθήκες 30000 δυνάμεων G και μαγνητικών πεδίων πολλαπλών Τέσλα, αλλά επίσης βλήθηκαν με επιτυχία σε περιβαλλοντολογικές θερμοκρασίες λειτουργίας που κυμαίνονταν μεταξύ -6 έως +15 βαθμών Κελσίου, με έως 10 εκατοστά χιόνι στο έδαφος, καθώς και με συνθήκες ανέμων που κυμαίνονταν από 19 έως 93 χιλιόμετρα.

Μέχρι σήμερα, πυρομαχικά έχουν δοκιμαστεί σε ανοιχτό πεδίο βολής με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -24 έως +40,5 βαθμών Κελσίου.

Τον Ιούνιο του 2015, η GA-EMS δοκίμασε με επιτυχία και συνέλεξε δεδομένα από βλήματα ενσωματωμένα με ηλεκτρονικά συστήματα και σηματοδότησε την 100η εκτόξευση του δοκιμαστικού πρωτοτύπου συστήματος ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου των 3ων μέγα-Τζάουλ Blitzer. Μετά τη ολοκλήρωση των δοκιμών του Δεκεμβρίου, το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο ράγας είχε εκτελέσει 120 επιτυχημένες βολές. Οι δοκιμές ελαχιστοποίησης κινδύνου και ωρίμανσης τεχνολογίας των επιπρόσθετων εξαρτημάτων θα συνεχιστούν μέσα στο 2016.

Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Blitzer της GA-EMS είναι ένα δοκιμαστικό στοιχείο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την εταιρεία για την προώθηση τεχνολογικών επιτευγμάτων προς την κατεύθυνση των ηλεκτρομαγνητικών πυροβόλων πολλαπλών αποστολών. Τα ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα βάλλουν πυρομαχικά με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων αντί των χημικών προωθητικών γεμισμάτων και μπορούν να προσφέρουν ταχύτητες μεγαλύτερες από το διπλάσιο των συμβατικών όπλων.

Η τεχνολογία του ηλεκτρομαγνητικού Blitzer, όταν ενσωματωθεί σε ένα οπλικό σύστημα που περιλαμβάνει ένα εκτοξευτή, σύστημα ελέγχου πυρός και πυκνωτή παλμικής ενέργειας υψηλής χωρητικότητας θα μπορεί να εκτοξεύσει πυρομαχικά πολλαπλών αποστολών σε μικρότερο χρονικό διάστημα προς το στόχο και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: