Η ChemChina συμφώνησε για την εξαγορά της KraussMaffei για 1 δις δολάρια. (plasticsinpackaging.com)

Η κινεζική βιομηχανία China National Chemical Corporation που ασχολείται με τα χημικά ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 ότι πρόκειται να εξαγοράσει τον Όμιλο KraussMaffei, μια γερμανική εταιρεία κατασκευής πλαστικών και μηχανημάτων επεξεργασίας καουτσουκ, για περίπου 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κρατική China National Chemical, γνωστή ως ChemChina, δημιούργησε μια κοινοπραξία με την εταιρεία Guoxin International Investment Corporation και την επενδυτική εταιρεία για να πληρώσει τα 925 εκατομμύρια ευρώ για την KraussMaffei. Η γερμανική εταιρεία ανήκει στην Onex, μια ιδιωτική καναδική εταιρεία επενδύσεων, και η πώληση της είναι η μεγαλύτερή επένδυση από μια κινεζική εταιρεία σε μια γερμανική.

“Η KraussMaffei Group έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην σημαντική αγορά της Κίνας,” δήλωσε ο Ρέν Ζιανξίν, ο πρόεδρος της ChemChina, σε δελτίο τύπου. “Σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε απεριόριστα την εξαιρετική ομάδα διαχείρισης και την ανώτερη τεχνολογία κατασκευής της Γερμανίας, καθώς και το κορυφαίο εμπορικό σήμα. Θα διατηρήσουμε την υπάρχουσα διαχείριση και τους υπαλλήλους και θα συνεχίσουμε με την τρέχουσα εταιρική δομή.”

“Οι δυνατότητες ανάπτυξης της KraussMaffei Group είναι τεράστιες,” συνεχίζει η ανακοίνωση, “ειδικότερα μέσω της βελτιωμένης πρόσβασης στην κινεζική αγορά, την οποία μπορούμε να κάνουμε δυνατή. Περιμένουμε τις τάσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας προς το προχωρημένο στάδιο κατασκευής και τα ελαφρά εξαρτήματα πρόκειται να προσφέρουν μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για την κορυφαία βιομηχανία χύτευσης εγκεχυμένου πλαστικού.”

Η συμφωνία ακολουθεί μια χρονιά υψηλών επιδόσεων για την κινεζική εξαγωγική επένδυση με 136 συμφωνίες αξίας 31,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015, συμφωνά με στοιχεία από την εταιρεία εντοπισμού συμφωνιών Dealogic.

Η ChemChina, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χημικών της Κίνας, βρίσκεται σε αγοραστικό οίστρο, αποσπώντας μετοχές σε εγχώριες και εξωχώριες βιομηχανίες μεταφορών, χημικών και κατασκευών. Τον Μάρτιο του 2015, εξαγόρασε το 26 τοις εκατό των μετοχών της ιταλικής βιομηχανίας κατασκευής ελαστικών της Ιταλίας, Pirelli, και κορτάρει την Syngentia, την ελβετική βιομηχανία φυτοφαρμάκων.

Ο όμιλος Onex, εξαγόρασε την KraussMaffei τον Δεκέμβριο του 2012 για 276 εκατομμύρια ευρώ και όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα λάβει 670 ευρώ.

AMIE TSANG

Απόδοση/Μετάφραση απο το nytimes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: