Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να τοποθετηθούν περίπου 250 κοντέινερ, τα οποία θα φιλοξενήσουν περί τους 1000 πρόσφυγες. (doxthi.gr)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Λιόση στα Άνω Λιόσια, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί από τα συναρμόδια υπουργεία. Αποδεικνύεται δε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η αναβολή που είχε δοθεί ήταν προσωρινή και όχι αποτέλεσμα οποιασδήποτε ενέργειας δημοτικών παραγόντων, καθώς η εγκατάσταση των προσφύγων στο δήμο Φυλής θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Η Δυτική Όχθη από την πρώτη στιγμή είχε επικαλεστεί απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το στρατόπεδο Λιόση προοριζόταν όχι για προσωρινή αλλά για μόνιμη λύση εγκατάστασης προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι ο χώρος δεν ήταν έτοιμος για άμεση εγκατάσταση, η κυβέρνηση προχώρησε σε τακτική ελιγμού, αναβάλλοντας προσωρινά τις εργασίες. Επιπλέον, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά είχε συζητηθεί να τους φέρουν στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης, πρόταση που επίσης εγκαταλείφθηκε.

Το πρωί (12.01.2016), ωστόσο, και με δεδομένο ότι στενεύουν τα περιθώρια λύση, οχήματα του στρατού έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του στρατοπέδου, δίπλα από τον οικισμό Γεννηματά, προκειμένου να καθαρίσουν και να στρώσουν το έδαφος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να τοποθετηθούν περίπου 250 κοντέινερ, τα οποία θα φιλοξενήσουν περί τους 1000 πρόσφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι του Οικισμού Γεννηματά έχουν θορυβηθεί, καθώς ουδείς γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της εγκατάστασης σε μια περιοχή που έχει μια μόνο είσοδο και καμία υποδομή και προς τούτο, πρόκειται να συγκεντρωθούν, αύριο Τετάρτη (12.01.2016), στις 7 το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου.

Πηγή: doxthi.gr

5 Σχόλια

    • manolis

      Ειναι εμφανεις και οι αστυνομικες μοναδες ακριβως για τετοιους λογους. Το περιερο ειναι οτι καταργησαν τον ηδη λειτουργουντα χωρο στην Αμυγδαλεζα. Μηπως ξερεις Δημητρη ποιος φορεας κινητοποιησε τους κατοικους?

      Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: