Φωτογραφία απο τη διαγωνιστική Πορεία και Βολή Εθνοφυλάκων της 80 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)

Απάντηση που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον της Εθνοφυλακής έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μάλιστα παρότι λίγο καιρό πριν από την Μεσογείων έλεγαν πως σχεδίαζαν την αναβάθμιση της Εθνοφυλακής καθότι επιτελεί κρίσιμο ρόλο στα βόρεια σύνορα μας.

Απαντώντας στο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την οικονομική εξαθλίωση των Εθνοφυλάκων, θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» (9/1/2016), το υπουργείο πετάει το μπαλάκι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το αν θα αλλάξει κάτι με την εξοντωτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που πλέον θεωρεί την παροχή των 250 ευρώ ανά μήνα ως μισθό τσεκουρώνοντας την σε βαθμό που πλέον καθίσταται δώρο – άδωρο.

Οι Εθνοφύλακες έχουν κάνει σαφές πως αυτά τα λεφτά δεν είναι μισθός, δεν έχουν ασφάλιση άλλωστε, αλλά αποτελούν επίδομα φαγητού και ένδυσης – υπόδησης όμως όπως φαίνεται η κραυγή αγωνίας τους πέφτει στο κενό.

Υπο αυτές τις συνθήκες πάντως είναι αμφίβολο αν οι Εθνοφύλακες θα καταφέρουν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους ή θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την Εθνοφυλακή οδηγώντας έτσι στην κατάργηση της.

Στις φωτογραφίες βλέπετε δραστηριότητες των Εθνοφυλάκων των 79, 95 ΑΔΤΕ και 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ .Διαγωνιστική Πορεία και Βολή Εθνοφυλάκων της 80 ΑΔΤΕ

Πηγή: paraskhnio.gr

4 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Ἀλαλούμ Ἑλλάς.
  Οἱ ἑθνοφύλακες κοστίζουν 250€ τον μήνα,ἅρα εἶναι ἀκριβοί.
  Οἱ ὁπλίτες πόσο κοστίζουν τον μήνα;
  Γιατί ἔκοψαν την θητεία στους 9 μήνες,ὅταν ἐξαιτίας της λειψανδρίας των μονάδων ἀναγκάζονται αὐτές να καταφεύγουν στους-ἀκριβούς- ἑθνοφύλακες,για να βγαίνουν οἱ σκοπιές;
  Οἱ ὁπλίτες,που και ἐκπαίδευση-ὑπηρεσίες θα ἔκαναν,και διαθέσιμοι ἀνα πάσα στιγμή θα ἦσαν,δέν θα ἦσαν ἐπί της οὐσίας φθηνώτεροι;
  Ἀλλά ἔτσι ἀσκείται πολιτική στο ἑλλαδιστάν:πρώτα κανουμε μία ζημία,και το κόστος της το χρεώνουμε κατόπιν στον τομέα του κυβερνητικοῦ ἔργου,π.χ οἰκονομία ἤ ἄμυνα,και ὅχι στους μπαρουφομαυρογιαλούρους.
  Το να ἀντιστρέψουμε το «λάθος» (ἑντός εἰσαγωγικῶν το λάθος,ἐπειδή δέν μου εἶναι πλέον δυνατό να το χάψω ὅτι δέν εἶναι προμελετημένο),εἶναι ἀπλῶς ταμπού.
  Ἀντιστρέφουμε μόνο ὅτι συμφέρει στην Χώρα,ἀλλά ποτέ ὅτι την ζημιώνει ἤ και ὑπονομεύει.
  Ἐκεί,το «κράτος» ἔχει συνέχεια και συνέπεια.

  ΥΓ.
  Και τον χειμώνα του 1921-22,οἱ τότε μπαρουφομαυρογιαλούροι παρέτειναν τις ἄδειες των (ἡμετέρων) ὁπλιτῶν της Στρατιᾶς Μικρᾶς Ἀσίας,ἑνῶ οὔτε και οἱ συλλαμβανόμενοι λιποτάκτες προωθοῦντο στο μέτωπο.
  Πώς μοιάζουν κάποια πράγματα,διαχρονικῶς…
  Και πόσο μοιάζουν και οἱ συνέπειες…

  Απάντηση
 2. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

  Απο το λογαριασμό του Σαββα Βλασση στο φεησμπουκ.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1186491201364244&id=100000101276200

  ΔΕΝ «ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ» Η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ
  Μη σκόπιμη (το πιθανότερο) παραπληροφόρηση. Το δημοσίευμα αναφέρεται, (χωρίς να το διευκρινίζει και αυτό είναι το λάθος που παρασύρει τον μη γνώστη), στην αποζημίωση που λαμβάνουν όσοι από τους Εθνοφύλακες εκτελούν εθελοντικώς υπηρεσία ασφαλείας (σκοπιά) σε μονάδες, ορισμένες ημέρες ανά έτος. Η αναφορά σε «οικονομική εξαθλίωση» των Εθνοφυλάκων είναι ατυχής και παραπλανητική, δεδομένου ότι η ένταξη στην Εθνοφυλακή, δεν συνοδεύεται από καμμία άλλη μόνιμη οικονομική απολαβή. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η προσέλευση στις εκπαιδεύσεις, είναι πολύ μικρή. Η παρουσία των Εθνοφυλάκων στις εκπαιδεύσεις των Σαββατοκύριακων (οι πλέον συνεπείς και δραστήριοι) δεν συνεπάγεται ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποζημίωση. Οπότε, εάν απλώς μειώνεται η αποζημίωση για όσους εκτελούν υπηρεσία ασφαλείας, επειδή η χώρα έχει φαληρίσει, αυτό ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ «κατάργηση» της Εθνοφυλακής.

  Απάντηση
  • Δούκας Γαϊτατζής

   Συμφωνώ, ο τίτλος που επέλεξε το «Παρασκήνιο» είναι όντως (ας μου επιτραπεί ή έκφραση) «παρασκηνιακός». Το θέμα είναι η αποζημίωση που λαμβάνουν οι Εθνοφυλακες που εκτελούν υπηρεσίες σε αποθήκες πυρομαχικών και κτηριακές εγκαταστάσεις των ΕΔ στη βόρεια Ελλάδα και όχι η Εθνοφυλακή ως οργανισμός.

   Όσο για τις εκπαιδευσεις των Σαββατοκύριακων, ναι δεν δίδονται χρηματα, αλλα απ’ όσο γνωρίζω, σε κάποιες βολες που πραγματοποιησαν 1 με 2 μονάδες εθνοφυλακής στην βόρεια Ελλάδα, με δική τους πρωτοβουλία, δώθηκε ως έπαθλο, στον καλύτερο σκοπευτή, ενα τζακετ η ένα σετ φορμών παραλλαγής.

   Απάντηση
 3. LOGA

  ειμαι Εθνωφυλακας ενεργος εχω το οπλο σπιτι μου και το εχω για 3 λογους >
  1) για να υπερασπιστώ (αν χρειαστει ) την πατριδα μου και συγκεκριμένα τον Εβρο
  2) Να καταφέρω να σώσω την οικογένεια μου με σύμμαχο τον θεό μου ……
  3) και τρίτον γιατι ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και ξερω να ξεχωριζω τον προδότη απο τον πατριώτη !!
  και κανενα @@ απο εκει κάτω που το λετε Αθηνα…. δεν ξέρει τι θα πει πατριώτης και κύριος απο τους 300 προδότες (και δεν πληρωνομαι απο κανεναν )

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: