Το 2010, μελέτη του RAND (Research ANd Development) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας τοποθέτησε το κόστος για ακόμη 75 αεροσκάφη στα 17 δισεκατομμύρια (δολάρια του 2008). (US Air Force/Flickr)

H γραμματέας της πολεμικής αεροπορίας είναι ο τελευταίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που γίνεται αποδέκτης των προσδοκιών για την επανεκκίνηση της παραγωγής του F-22 της Λοκχιντ Μαρτιν, η οποία καλύφθηκε από 187 αεροσκάφη και σταμάτησε το 2011.

Τα εργαλεία και ο εξοπλισμός που απαιτούνται για την κατασκευή του δικινητήριου αεροσκάφους αεροπορικής υπεροχής, το οποίο αποκλείστηκε από τις εξαγωγές εξαιτίας της καινοτομίας του, παραμένουν σε αποθήκευση μαζί με βιντεοσκοπημένες οδηγίες χρήσης τους για τις διάφορες διαδικασίες συναρμολόγησης.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα βοηθήσει στην ανακατασκευή ανταλλακτικών για το αεροσκάφος και τους δύο κινητήρες F119 της Πρατ & Γουιτνι, όμως κάποιοι υποστηρικτές του Ραπτορ επιθυμούν να δουν ξαναζωντανεμένες τις γραμμές παραγωγής στην Μαριέττα της Γεωργίας και Φόρτ Γορθ του Τέξας.

Η ιδέα αυτή είναι: “περίπου μη λειτουργική,” είπε η γραμματέας της υπηρεσίας Ντεμπορα Λι Τζειμς όταν ρωτήθηκε σχετικά με την προοπτική επανεκκίνησης της μαζικής παραγωγής του F-22 κατά το πρόσφατο συνέδριο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον.

“Εαν επρόκειτο να τον ρωτήσετε [τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Πτέραρχο Μαρκ Γουελς] ή οποιοδήποτε ένστολο αξιωματούχο της Πολεμικής Αεροπορίας, πιθανόν να σας πουν ότι θα ήθελαν να έχουν περισσότερα F-22.»

“Το αρχικό σχέδιο ήταν να αποκτήσουμε λίγα ακόμη επιπλέον F-22, και ήταν ένα λυπηρό πακέτο περιστάσεων -ένας συνδυασμός υπερβάσεων προϋπολογισμού και οτι κατέληγε πολύ πιο μακριά από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί- το οποίο στην πραγματικότητα προκάλεσε αυτό που οδήγησε στον πρόωρο τερματισμό του προγράμματος F-22.”

Βελτιστοποιημένο για μάχες αέρος-αέρος σε ένα αγώνα του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, η αρχική απαίτηση ήταν για 750 αεροσκάφη. Αυτός ο αριθμός αργότερα μετέπεσε στα 339, και τότε στα 187 συν δέκα δοκιμαστικά αεροσκάφη.

Γραμμή παράγωγης του F-22 Raptor. (Lockheed Martin)

Κάποιοι απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί της USAF χαρακτήρισαν τον τερματισμό της παραγωγής του F-22 “το μεγαλύτερο λάθος,” ιδίως όσον το αεροσκάφος πολεμάει στην Συρία, και καθώς Ρωσία και Κίνα οριστικοποιούν την εξέλιξη των ανταγωνιστικών μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς. Ακόμη και ο πρώην προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρομνι δεσμεύθηκε να επανεκκινήσει την παράγωγη του F-22 κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2012.

Ο Αρχηγός της Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων, Πτέραρχος Χερμπερτ “Χωκ” Καρλαισλ δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι “ονειρεύεται” την μέρα που θα συνεχιστεί η συναρμολόγηση του F-22, άλλα παραδέχθηκε ότι αυτή είναι μια δαπανηρή πρόταση.

Το 2010, μελέτη του RAND (Research ANd Development) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας τοποθέτησε το κόστος για ακόμη 75 αεροσκάφη στα 17 δισεκατομμύρια (δολάρια του 2008).

“Η προοπτική της επανεκκίνησης του [F-22] είναι μη πραγματοποιήσιμη,” είπε η Τζειμς. “Έχουμε κάνει ότι ήταν να κάνουμε. Έχουμε το F-35 να έρχεται, πλησιάζοντας την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα. Δεν είναι το ίδιο, αλλά θα συμπληρώσει το ένα το άλλο και θα πρέπει να προχωρήσουμε ως έχει.”

Βίντεο με την έξοδο του τελευταίου F-22 από την γραμμή παραγωγής:

James Drew

Απόδοση/Μετάφραση απο το flightglobal.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: