Το τετρακίνητο όχημα FOX RRV της βελγικής Jankel. (jankel.com)

Το Βέλγιο παρήγγειλε 108 τετρακίνητα οχήματα άμεσης επέμβασης (RRV) FOX από την βιομηχανία Jankel, η υπογραφή της συμφωνίας ανακοινώθηκε την 19η Ιανουαρίου 2016.

Το όχημα FOX RRV είναι μια στρατιωτική και αναβαθμισμένη εκδοσή του οχήματος Toyota LandCruiser σειρά 79 ειδικά σχεδιασμένο για αποστολές ελαφρών κρούσεων, αναγνώρισης και περιπολιών. Στην υπηρεσία του Βελγίου το όχημα αναμένεται να αντικαταστήσει το ξεπερασμένο όχημα τετρακίνητο ελαφρύ όχημα Iltis της Volkswangen που είναι σε υπηρεσία με τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων και αλεξιπτωτιστών.

Βίντεο με την παρουσίαση του FOX RRV στην έκθεση DSEI 2015:

Το FOX RRV είναι ένα σπονδυλωτό παραγωγό του οχήματος περιπόλου μεγάλων αποστάσεων (LRPV) Al-Thalab (FOX) που αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία με την Ιορδανία και Μαυριτανία. Έχει σχεδιαστεί να προσφέρει ένα μεγάλο εύρος διαμορφώσεων μεταφοράς φορτίων και πληρωμάτων, όπως επίσης και διάφορα πακέτα θωρακίσεων – όλα είναι αερομεταφερόμενα από ελικόπτερο Chinook CH-47.

Το Al-Thalab της Ιορδανίας (jankel.com)

Nicholas de Larrinaga

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes 360 για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: