Τη συνδρομή της ΜΟΜΑ αναμένουν για το ορεινό οδικό δίκτυο του Θέρμου. Φωτογραφία αρχείου από τις εργασίες του ΜΧ στην Ικαρία. (ΓΕΣ)

Παραμένει αποκλεισμένο το Αργυρό Πηγάδι στο Δήμο Θέρμου εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή πριν από λίγες μέρες. Τα μηχανήματα της περιφέρειας και του Δήμου Θέρμου προσπαθούν για την αποκατάσταση του δρόμου. Παράλληλα στην περιοχή του Διπλάτανου ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία της γέφυρας, ενώ συνεχίζεται η διάνοιξη της επαρχιακής οδού Ταξιαρχη – Λευκού.

Επειδή όμως ο Δήμος Θέρμου αντιμετωπίζει το πρόβλημα της οδοποιίας σε βαθμό μοναδικής έντασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω κυρίως του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος της κατ’ εξοχήν ορεινής περιοχής του (17 οικισμοί που ανήκουν σε 8 Τοπικές Κοινότητες) συνδέεται αποκλειστικά με υποτυπώδεις χωματόδρομους, ζητήθηκε η συνδρομή της ΜΟΜΑ του Υπ. Άμυνας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ορεινού οδικού δικτύου σε μονιμότερη βάση.

Χθες λοιπόν κλιμάκιο της ΜΟΜΑ βρέθηκε στο Θέρμο και είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Σπ. Κωνσταντάρα, τους αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά και Γιάννη Λύτρα, τον προϊστάμενο του τμήματος Συγκοινωνιών & Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Νίκο Παππά, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θέρμου όπου συζητήθηκε το όλο θέμα με σκοπό οι αξιωματικοί της ΜΟΜΑ να κάνουν τις τελικές εκθέσεις τους και το Υπ. Άμυνας να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τη συνδρομή της ΜΟΜΑ στο δήμο Θέρμου.

Οι άνθρωποι της ΜΟΜΑ, αφού μελετήσουν όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και ειδικά τα τμήματα με χωματόδρομο, θα παρουσιάσουν μια έκθεση με τα συμπεράσματά τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ του δημάρχου Θέρμου κ. Κωνσταντάρα και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες Δήμου και Αντιπεριφέρειας να συνδράμουν στα έργα που θα προγραμματιστούν.

Πηγή: agrinioculture.gr

6 Σχόλια

 1. EVRIPIDES

  Αντι ο ΕΣ να ασχοληθεί με τα δικά του στρατόπεδα, μερικά από τα οποία είναι σε άθλια κατάσταση, έχει την δυνατότητα (λόγω της βλακείας κάποιων πολιτικών προισταμένων) να ασχολείται και με κάθε αδυναμία του κρατικού μηχανισμού.
  Ενα απλό θα ρωτήσω προς αυτούς που σκέφτονται πως η συνδρομή είναι δωρεάν ; Τα καυσιμα και τις εξτρα αποζημειώσεις του προσωπικου, ποιος θα τις πληρώσει;

  Απάντηση
   • SKYHOOK47

    Οι στρατιωτικοί δεν απεργούν,στασιάζουν απλά και όταν το κάνουν γίνεται το έλα να δείς 😉

  • SKYHOOK47

   Μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι.Οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν μέρος του κρατικού μηχανισμού,δεν είναι ξεχωριστό μαγαζί και είναι υπό τις διαταγές της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας η οποία και είναι εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό.Τουλάχιστον αυτό λέει το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτους.Όσον αφορά το λειτουργικό κόστος αυτό είναι μεν υψηλό αλλά σίγουρα χαμηλότερο από το κόστος μιας ιδιωτικής εταιρίας εκτός βέβαια αν βρεθεί κάποιος εργολάβος πατριώτης και να κάνει τα έργα αφιλοκερδώς.Αλλά δεν το βλέπω…

   Απάντηση
   • EVRIPIDES

    Χωρίς παρεξήγηση…. έχεις με κάποιο τρόπο υπηρετήσει στον ΕΣ ή σε άλλο κλάδο;
    Εαν ναι, ειδικά στα στρατόπεδα του ΕΣ δεν θα έλεγες αυτα. Οι υποδομές του ΕΣ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διοικήσεων, πάσχουν σε πολλές περιπτώσεις, είναι απαρχαιωμένες σχετικά και πολύ κοστοβόρες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το προσωπικό, να μην διαβεί με το καλύτερο τρόπο. Ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, πρέπει να υποκαταστήσουν και το διαλυμένο κρατικό μηχανισμό και οχι ΜΟΝΟ σε έκτακτες ανάγκες.
    Φυσικά, υποστηρίζω οτι οι ΕΕΔ είναι για να πολεμήσουν, οχι για να κτίσουν, καθαρίσουν ή να κάνουν οτι ευφαναταστο, σκεφτεί κάθε πολιτικός προιστάμενος. Εδω και 20 χρόνια μόνο να προετοιμάζονται για πόλεμο δεν κάνουν.

   • SKYHOOK47

    Η υπηρεσία μου ή όχι στις Ε.Δ. δεν σας αφορά.Η κτιριακή κατάσταση είναι αυτή που είναι και θα συμφωνήσω μαζί σας σε αυτό το κομμάτι.Παρ’όλα αυτά εγώ απλά προσπαθώ να σας εξηγήσω πώς έχουν τα πράγματα στις Ε.Δ. αυτή τη στιγμή που μιλάμε.Οι εποχή που οι Ε.Δ. δρούσαν ανεξάρτητα έχει παρέλθει δυστυχώς ή ευτυχώς θα το κρίνει η ιστορία και όχι εμείς.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: