Αεροσκάφος A-10 Thunderbolt της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. (U.S. Air Force photo by Senior Airman Shawn Nickel/Released)

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), Ας Κάρτερ, ανακοίνωσε σήμερα ο,τι είχε προβλεφθεί εδώ και μήνες. Τα A-10 δεν θα αποσυρθούν.

Σε ομιλία του σχετικά με την κατάθεση του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα, ο Κάρτερ επεσήμανε επίσης τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει το υπουργείο του με σκοπό να καλύψει αυτό που αποκάλεσε ως “σημαντικό σημείο καμπής” και που αποσκοπούν να «καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες» του υπουργείου.

“Μελετάμε επίσης να διατηρήσουμε περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη 4ης γενιάς από ότι είχαμε αρχικώς σχεδιάσει – συμπεριλαμβανομένου και του A-10, το οποίο υπήρξε καταστροφικό για τον Νταες από τον αέρα. Ο προϋπολογισμός μεταθέτει την τελική απόσυρση του A-10 μέχρι το 2022,” είπε ο Κάρτερ.

“Αντικαθιστώντας το με F-35 σε ρυθμό μοίρα προς μοίρα ώστε να έχουμε πάντα αρκετά αεροσκάφη για τις σημερινές συγκρούσεις.”

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μελετούσε την απόσυρση των A-10, άλλα ηρθε αντιμέτωπη με έντονη πίεση από το Κογκρέσο.

Απόδοση/Μετάφραση απο το airforcetimes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: