Το σχέδιο, που πρώτη φορά έθεσε η Σλοβενία, είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενο καθώς εμφανίζεται να βάζει κράτη-μέλη της ΕΕ να παίρνουν το μέρος ενός κράτους-μη μέλους της ΕΕ (ΠΓΔΜ) ενάντια στην Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ. (1GNC Münster/Flickr)

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταλήξει στις λεπτομέρειες ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου που προβλέπει την αποστολή επιπλέον συνοριοφυλάκων αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας για να περιοριστεί η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αξιωματούχοι από χώρες -μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Τουρκία και η ΠΓΔΜ- εκτιμούν πως η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ίσως «σφραγίσει ερμητικά» τις πύλες εισόδου στην Ευρώπη.

Το σχέδιο, που πρώτη φορά έθεσε η Σλοβενία, είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενο καθώς εμφανίζεται να βάζει κράτη-μέλη της ΕΕ να παίρνουν το μέρος ενός κράτους-μη μέλους της ΕΕ (ΠΓΔΜ) ενάντια στην Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ.

Παράλληλα, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα ότι όσο καθυστερεί η εξεύρεση μιας λύσης τόσο θα ενισχύονται οι φωνές και άλλων χωρών που θα προτείνουν μια πιο δυναμική απάντηση στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: