Το σχέδιο, που πρώτη φορά έθεσε η Σλοβενία, είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενο καθώς εμφανίζεται να βάζει κράτη-μέλη της ΕΕ να παίρνουν το μέρος ενός κράτους-μη μέλους της ΕΕ (ΠΓΔΜ) ενάντια στην Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ. (1GNC Münster/Flickr)

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταλήξει στις λεπτομέρειες ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου που προβλέπει την αποστολή επιπλέον συνοριοφυλάκων αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας για να περιοριστεί η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αξιωματούχοι από χώρες -μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Τουρκία και η ΠΓΔΜ- εκτιμούν πως η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ίσως «σφραγίσει ερμητικά» τις πύλες εισόδου στην Ευρώπη.

Το σχέδιο, που πρώτη φορά έθεσε η Σλοβενία, είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενο καθώς εμφανίζεται να βάζει κράτη-μέλη της ΕΕ να παίρνουν το μέρος ενός κράτους-μη μέλους της ΕΕ (ΠΓΔΜ) ενάντια στην Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ.

Παράλληλα, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα ότι όσο καθυστερεί η εξεύρεση μιας λύσης τόσο θα ενισχύονται οι φωνές και άλλων χωρών που θα προτείνουν μια πιο δυναμική απάντηση στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.

Πηγή: capital.gr

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: