Ο πάγος είναι επικίνδυνος ακόμη και για τα ερπυστριοφόρα.

Στο βίντεο στρατιώτες δοκιμάζουν χειμερινού τύπου ερπύστρια σε όχηματα MTVF και MTVL του Καναδικού Στρατού.

Την Τετάρτη (03.02.2016) ο Καναδικός Στρατός γλιστρούσε γύρω από τη βάση της 5ης Πτέρυγας Goose Bay καθώς έθεσε σε δοκιμασία τα οχήματα του.

Μια ομάδα από την Οτάβα πήγε στο Λαμπραντόρ για να επωφεληθεί τον παγωμένο καιρό ώστε να ελέγξει την νέα τεχνολογία στα θωρακισμένα οχήματα του MTVF και MTVL.

Ένα στρώμα πάγου πάχους 2 ιντσών χρησίμευσε για να διαπιστωθεί πως συμπεριφέρονται τα μηχανήματα με τις νέες χειμερινές ερπύστριες με τα πτυσσόμενα καρφιά.

Αν κοιτάξεις σε Μόντρεαλ, Οτάβα ή τριγύρω την προηγούμενη εβδομάδα, η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή που δεν μας ευνοούσε να πραγματοποιήσουμε τη δοκιμή,” είπε ο Ανθυπασπιστής Πιερ Καρριερ.

Οπότε για αυτό ζητήσαμε να κάνουμε την δοκιμή στην Goose Bay. Γνωρίζαμε ότι η θερμοκρασία ήταν ιδανική.”

Καναδικής προέλευσης, οι ερπύστριες κατασκευάστηκαν στο Ντράμοντβιλ του Κεμπέκ.

Στο τέλος ήταν προφανές ότι η χειμερινές ερπύστριες με τα καρφιά είχαν καλύτερη απόδοση από τις συνηθισμένες ελαστικές ερπύστριες.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη δοκιμή στην βάση.

https://www.facebook.com/labradormorning/videos/10156576943760613/

Πηγή: cbc.ca

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: