Τελετή ένταξης του νεότευκτου περιπολικού σκάφους ανοικτής θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “090”, ΓΑΥΔΟΣ. (ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ)

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 η τελετή ένταξης του νεότευκτου περιπολικού σκάφους ανοικτής θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “090”, η οποία συνδιοργανώθηκε με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, έγινε ονοματοδοσία και ύψωση σημαίας του Π.Α.Θ. από την ανάδοχο, Δήμαρχο Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου.

Το Π.Α.Θ. 090 «ΓΑΥΔΟΣ» καλύπτει από το Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και διατίθεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, η ένταξή του ενισχύει την κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Το έργο συγχρηματοδόθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.

Στην τελετή παρέστησαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, Χρήστος Λαμπρίδης και Ιωάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ Πειραιά και Νησιών Ελένη Σταματάκη, ο βουλευτής ΝΔ Β Αθήνας και τέως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Β΄ Πειραιά Δημήτριος Καμμένος, ο Πρέσβης της Ολλανδίας Caspar Veldkamp, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης Π.Ν. και αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ Αθανάσιος Χονδρονάσιος και Νικόλαος Πατρινός, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Μαρκετάκης, ο επικεφαλής Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων ΕΛ.ΑΣ, Πλοίαρχος Λ.Σ. Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, οι Διευθυντές Κλάδων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και του λοιπού στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εκπρόσωποι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επίτιμοι Αρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, οι Πρόεδροι της Λέσχης Λ.Σ. και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ καθώς και εκπρόσωποι της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής του νεότευκτου σκάφους.

3 Σχόλια

  1. spyros777

    Άοπλο περιπολικό… το τερματίσαμε. Αν και σαν πλοίο περισυλλογής του κάθε φουκαρά και επιτήδειου μια χαρά βοηθάει και η κενή πλώρη εξαιρετικός χώρος φιλοξενίας! Πάντα τέτοια!

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: