Η πρόταση Stryker+Tr με ερπύστριες.

To 2012 το αμερικανικό υπουργείο άμυνας εκκίνησε το πρόγραμμα απόκτησης του «Τεθωρακισμένου Οχήματος Πολλαπλού Ρόλου» (Armored Multi-Purpose Vehicle – AMPV) για την αντικατάσταση των Μ-113 που υπηρετούσαν στις αμερικανικές ΕΔ από τη δεκαετία του ’60.

Το 2013 εκδόθηκε RfP και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των εταιριών για 2,897 οχήματα συνολικού κόστους $10,723 δισεκατομμυρίων ή $3,7 εκατομμυρίων ανά όχημα. Το όχημα θα έπρεπε να χρησιμοποιεί υπάρχουσες τεχνολογίες και υποσυστήματα (commercial off-the-self) και να παρουσιαστεί σε 5 εκδόσεις (Γενικής χρήσης, Διοίκησης/Ελέγχου, Ολμοφόρο, Φορειοφόρο, Κινητό Χειρουργείο).

Stryker+Tr

Τρεις εταιρίες παρουσίασαν προτάσεις: Η BAΕ Systems με έκδοση του Bradley άνευ πύργου και μεγεθυμένου χώρου προσωπικού, η Navistar Defence με έκδοση του MaxxPro και η General Dynamics με έκδοση του Stryker σε ερπύστριες.

Stryker+Tr

H τελευταία προέβαλε, όπως ήταν φυσικό, την ομοιοτυπία με τον στόλο τροχοφόρων Stryker που κατά την εταιρία παρουσίασαν προβλήματα μόνο όταν ο στρατός τα φόρτωσε με την εξαιρετικά βαριά θωράκιση και το πλαίσιο slat armor επιβαρύνοντας το σύστημα ανάρτησης, μειώνοντας την ταχύτητά τους, αυξάνοντας το κόστος χρήσης και αφαιρώντας τους το βασικότερο χαρακτηριστικό τους-την ευελιξία τους. Όλα τα παραπάνω λύνονταν -σύμφωνα με την GD- με την τοποθέτηση συστήματος ερπυστριών και τεσσάρων εδαφικών τροχών ανα πλευρά. Και κάπως έτσι, το όραμα του στρατηγού Shinseki για την ανωτερότητα των τροχοφόρων οχημάτων μάχης από την ερπύστρια πάει στο καλάθι των αχρήστων -θέμα οπτικής και δόγματος, ασφαλώς, αλλά δείχνει πόσο γρήγορα οι απώλειες αλλάζουν την νοοτροπία του στρατού.

Η οικογένεια οχημάτων Bradley (άνευ πύργου)

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το Stryker+Tr ελάχιστη σχέση έχει με τον τροχοφόρο συγγενή του, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις της GD, πρόκειται για νέο όχημα. Το Stryker+Tr έχει υπερδιπλάσιο βάρος από το απλό Stryker (38 αντί 16,5 τόνους), κινείται από ισχυρότατο κινητήρα 675 ίππων (Stryker 350 hp) για να διατηρήσει τα ίδια χαρακτηριστικά κίνησης με το τροχοφόρο όχημα ενώ το ύψος του είναι ελάχιστα μικρότερο από το Stryker (2,5 έναντι 2,64 μέτρων). Η δυνατότητα μεταφοράς του είναι 9 στρατιωτών πέραν του διμελούς πληρώματος και το ίδιο το όχημα μπορεί να αναπτυχθεί μέσω των μέσων και βαρέων μεταγωγικών αεροσκαφών της USAF (C-130, C-141, C-5, C-17) σε όλο τον κόσμο εντός 96 ωρών.

Το όχημα MRAP MaxxPro

Τελικά, ο Αμερικανικός στρατός επέλεξε την πρόταση της BAE Systems αποκλείοντας την πρόταση της Navistar και αναγκάζοντας την General Dynamics να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Τα νέα οχήματα αναμένονται άνευ απροόπτου να παραδώσουν τα πρώτα πρωτότυπα για δοκιμές μέχρι το 2018.

To Bradley χωρίς πύργο.

______________________________________________________________

Έχεις βαρεθεί την συγκεκαλυμμένη ανάμιξη της πολιτικολογίας με την άμυνα;
Είσαι λάτρης της αμυντικής τεχνολογίας και γενικότερα των στρατιωτικών θεμάτων;
Αναζητείς ένα χώρο οπού μπορείς να συνομιλήσεις με νηφαλιότητα, να δημοσιεύσεις και αστειευτείς με κόσμιο τρόπο για θέματα άμυνας μακριά από κομματικές ρητορείες και πολιτικές σκοπιμότητες;
Τότε είσαι στο σωστό μέρος, βρήκες αυτό που έψαχνες, υπάρχει για σένα στο Facebook η ομάδα «Προέλαση-Limit Of Advance».

______________________________________________________________

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: