Συσκευή απόκρυψης θερμικού/υπερύθρου ίχνους. Η εικόνα δεν σχετίζεται με το κείμενο και χρησιμοποιείται μόνο για την εικονογράφηση του άρθρου. (SnakeDr Blog/Flickr)

Η Τουρκία έχει εκκινήσει το πρώτο στάδιο αυτού που μπορεί να είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια προηγμένων συστημάτων αποφυγής εντοπισμού (stealth).

Η διεύθυνση προμηθειών της Τουρκίας, η Υπογραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) αποδέσμευσε αίτημα παροχής πληροφοριών (RfI) για το πρόγραμμα.

Το έγγραφό του RfI αναφέρει ότι πρόγραμμα περιλαμβάνει προηγμένα υλικά-συστήματα stealth ώστε τα τουρκικά στρατεύματα να αποφύγουν τον εντοπισμό των εχθρικών ραντάρ, θερμικών και υπερύθρων καμερών.

Η SSM είπε ότι το πρόγραμμα εμπλέκει επίσης και την προμήθεια κινητών συστημάτων stealth για την προστασία των εποχούμενων οπλικών συστημάτων και τακτικών οχημάτων από τον εχθρικό εντοπισμό.

Πήγες προερχόμενες από την βιομηχανία είπαν ότι οι τουρκικές αρχές επιθυμούν να αποκτήσουν ικανότητες stealth για τις δυνητικές εχθρικές ομάδες στο εσωτερικό της Συρίας και για τους κούρδους ενόπλους που μάχονται κατά του τουρκικού στρατού σε ένα νέο κύμα βίας.

Μετά από διετή κατάπαυση του πυρός, η ένταση άρχισε το προηγούμενο καλοκαίρι και εκατοντάδες -συμπεριλαμβανομένων 200 στρατιωτών και αστυνομικών- έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν το PKK ως μια τρομοκρατική οργάνωση.

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenseNews.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: